Søg
Pressemeddelelse

Ny national cykelrute skal løfte cykelturismen i Syddanmark

Vejdirektoratet går nu i gang med at skabe en 800 km lang national cykelrute i Syddanmark. Den nye nationale cykelrute skal være med til at tiltrække flere cykelturister til området og løfte turismen i 17 kommuner.
17. november 2015

Omkring 1,5 mio. cykelturister satte sig sidste år i sadlen under deres ferie her i landet. Ikke mindst, fordi Danmark er et land med smuk natur og et veludbygget net af cykelruter. Men der er plads til endnu flere cykelturister rundt omkring i landet.

I et samarbejde med 17 kommuner har Vejdirektoratet sat sig for bordenden i arbejdet med at omlægge national cykelrute 8 til en ny ringrute. Den samlede rute bliver over 800 km lang og løber fra den dansk-tyske grænse, gennem det Sydfynske Øhav, henover Lolland-Falster, Møn, Sydsjælland og over Lillebælt, indtil ruten føres tilbage til Padborg.
 
”Vi er i gang med at støbe fundamentet til en ny national cykelrute 8, der skal binde 17 syddanske kommuner sammen. Den nuværende rute omdannes til en kystnær ringrute, der går gennem unik natur og charmerende gamle købstæder. Ruten binder regionens seværdigheder sammen og kan naturligvis opdeles i mindre etaper,” siger Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet.
 
Den nye rute vil blandt andet tage danske og udenlandske cykelturister forbi Møns Klint, Nakskov Fjord, Koldinghus og Christiansfeld.
 
”Cykelturisme er en sund og miljøvenlig ferieform, men det er også en ferieform med et økonomisk potentiale. Vi ved, at cykelturister generelt bruger flere penge end den typiske sommerhusturist, da de f.eks. tager på flere udflugter, shoppingture og museumsbesøg.  Den nye cykelrute kan derfor være med til at skabe økonomisk vækst i turismeerhvervet i de syddanske kommuner,” siger Andreas Egense.
 
Vejdirektoratet står for at koordinere ruteomlægningen og for at skabe fundamentet for en god og ensartet ruteskiltning. Når dette er på plads, kan de 17 kommuner, lokale turistorganisationer og private aktører begynde at skilte og markedsføre ruten og udvikle pakketilbud med overnatning, spisemuligheder og oplevelser.
 
Vejdirektoratet forventer, at cykelturisterne vil få glæde af ruten i 2017.
 
Yderligere kontaktoplysninger:
Afdelingsleder Andreas Egense, Vejdirektoratet, tlf. 25754570, mail: aneg@vd.dk, Twitter: @Andreas_Egense
Pressekonsulent Kristine Racina, Vejdirektoratet, tlf. 22 51 36 12, mail: kraa@vd.dk, Twitter: @kristinepaavej
Oprettet
13-11-2015.
Senest opdateret
18-11-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index