Søg
Pressemeddelelse

Nybygget til- og frakørsel ved Ødisvej skaber bedre adgang til motorvejen fra Kolding Syd

Den nye til- og frakørsel ved Ødisvej – TSA 65b Vonsild - står nu færdig og er klar til ibrugtagning 10. november. Med tilslutningsanlægget får trafikanter direkte adgang til motorvejen fra den sydlige del af Kolding og Vonsild. 
07. november 2017
For lidt over et år siden gik Vejdirektoratet i gang med at bygge en ny til- og frakørsel ved Ødisvej uden for Kolding. Nu er arbejdet afsluttet på tilfredsstillende vis og til tiden. 

Den nye til- og frakørsel, som kommer til at ligge cirka fire kilometer syd for til- og frakørsel 65, Kolding Syd, åbner fredag den 10. november.

Til- og frakørslen ved Ødisvej indfrier et ønske fra Kolding Kommune om en tilslutning til Sønderjyske Motorvej (E45) i den sydlige del af kommunen. Der er tale om et kommunalt medfinansieringsprojekt, hvor Vejdirektoratet og Kolding Kommune har finansieret hver sin halvdel. 

Med til- og frakørslen får trafikanter direkte adgang til motorvejen fra den sydlige del af Kolding og Vonsild.  

Vejdirektoratets projektleder Niels Arend Koefoed glæder sig over et vel gennemført projekt.

”Den nye til- og frakørsel ved Ødisvej betyder en bedre trafikbetjening af lokalområdet og en lettere adgang til Sønderjyske Motorvej syd for Kolding. Tilslutningsanlægget ved Kolding S bliver også aflastet. Vi forventer, at cirka 4.500-5.000 biler pr. døgn vil benytte Ødisvej og det nye tilslutningsanlæg. Det er også min forventning, at de som trafikanter vil blive tilfredse med det nye anlæg. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at ønske Kolding Kommune tillykke med den nye til- og frakørsel og sige tak for et godt samarbejde om projektet undervejs,” siger Niels Arend Koefoed.

Til- og frakørslen ved Ødisvej er udformet som et ruderanlæg med to nordvendte og to sydvendte ramper. To rampekryds og en samkørselsplads ved Ødisvej er også anlagt. 


Med i projektet hører også nye venstresvingsbaner fra Ødisvej mod Hoppeshuse og Hoppesvej. De bliver anlagt, fordi trafiktallet på Ødisvej stiger efter åbningen af det nye tilslutningsanlæg. I alt er cirka 2,3 km vej anlagt eller renoveret. 

Kolding Kommune har i gennem flere år været i dialog med Vejdirektoratet og ministeriet omkring muligheden for at få etableret en ny til- og frakørsel på Sønderjyske Motorvej ved Ødisvej. 

Kommunen forventer, at den nye til- og frakørsel kommer til at understøtte by- og erhvervsudviklingen og etableringen af nye boligområder i området. 

”Det er et stort ønske, som går i opfyldelse for Kolding Kommune. Den nye til- og frakørsel vil være en stor gevinst for kommunens fortsatte udvikling, for den vil lette adgangen til motorvejsnettet for det nye boligområde, som i disse år opstår mellem Dalby og Vonsild. Desuden vil den nye til- og frakørsel supplere til- og frakørslen ved Kolding Syd,” siger Steen Langhoff, projektleder i Kolding Kommune.


Yderligere oplysninger:
Niels Arend Koefoed, projektleder, Vejdirektoratet: 7244 2620, nak@vd.dk
Steen Langhoff, projektleder, Kolding Kommune: 7979 1443, stla@kolding.dk
Kim Lundahl Michelsen, kommunikationskonsulent, Vejdirektoratet: 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
06-11-2017.
Senest opdateret
07-11-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index