Søg
Pressemeddelelse

Nye omkørselsruter skal mindske motorvejskøer ved uheld

Bilister skal fremover guides hurtigere uden om uheld på motorvejen. Derfor lancerer Vejdirektoratet sammen med tolv kommuner nu 19 nye omkørselsruter, der mindsker kø, og i stedet leder bilisterne hurtigt uden om uheldene.
01. december 2014

​Hvem kender ikke den frustrerende følelse, der melder sig, når man er tvunget til at holde i kø i timevis på motorvejen på grund af et uheld forude? Det gør de fleste vist.

Derfor har Vejdirektoratet i samarbejde med tolv kommuner og politiet nu etableret 19 omkørselsruter rundt i landet. På disse steder vil det være muligt at aktivere en omkørsel, og lede trafikken uden om uheld på motorvejen.

"Vi vil gerne begrænse de situationer, hvor folk holder unødigt stille i kø på motorvejen på grund af uheld. Det er irriterende og det er rigtig dyrt for samfundet. Med omkørselsruter leder vi trafikanterne af motorvejen, udenom ulykkesstedet og tilbage på motorvejen. Og selv om man kommer på en lille omvej, så bliver forsinkelsen meget mindre. Kort sagt så bliver omvejen en genvej," siger Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet.

Omkørselsruterne er en udbygning af samarbejdet mellem politi, kommuner og Vejdirektoratet for at skabe endnu mere optimale forhold for trafikanterne. Indtil videre samarbejdes der også omkring planlægning og koordinering af vejarbejder og trafikinformation.

"Vi ser frem til at være med til at afprøve konceptet med omkørselsruter, og vi forventer, at det vil kunne føre til færre køer," siger Frank Mathiesen, Rigspolitiet.

Se mere om omkørselsruter på vejdirektoratet.dk.

Yderligere oplysninger:
Områdechef Charlotte Vithen, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3050/ 2216 7072, mail: cv@vd.dk

Politi: Frank Mathiesen, Rigspolitiet, tlf. 2213 7390, mail: fma007@politi.dk

Pressemedarbejder Anne-Mette Nyhuus, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 3078, mail: an6@vd.dk
Kort med områder.jpg

tavle.jpg
Fakta:
Når uheldet er ude, og der opstår kø på motorvejen, vil man som trafikant blive guidet udenom uheldet via trafikradio og Vejdirektoratets trafikinformationstjenester.

I forbindelse med omkørselsruter lanceres et nyt skilt, som trafikanterne skal følge, når de guides af motorvejen.

Om et år skal det evalueres, om forsøget har den rette effekt og skal udvides med endnu flere omkørselsruter.

Oprettet
01-12-2014.
Senest opdateret
01-12-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index