Søg
Pressemeddelelse

Oktober blev næstbedste måned i historien

historisk få mistede livet i trafikken i den forgangne måned
21. november 2014
​Ti mennesker mistede livet i trafikken i oktober, hvilket er det næstlaveste antal for en måned i al den tid, der er blevet ført statistik på området. Kun marts i år er lavere – her var vi helt nede på otte dræbte.

Men ti er et særdeles lavt tal og markerer en voldsom forbedring i ulykkestallene på blot få år. Således var vi i oktober 2008 helt oppe på 40 dræbte.

I forhold til sidste år er der tale om en halvering, idet der var 20 dræbte i samme måned 2013.

Ifølge projektleder Stig Hemdorff fra Vejdirektoratet kender vi ikke alle forklaringerne på det meget lave tal, men vejrliget i oktober kan have spillet en rolle:

"Det specielle ved oktober i år er, at der alene har været dræbte i starten og slutningen af måneden. Hvad skete der i midten af måneden? Det var her, at vi havde en periode med ekstrem regn. Det var så voldsomt, at nogle veje direkte blev lukket eller faktisk skyllede helt væk.

Sådanne ekstreme forhold påvirker især hastighederne i nedadgående retning, hvilket igen har en positiv indflydelse på antallet af dræbte. Trafikken har givet også været lavere, især blandt de lette trafikanter."

Også antallet af tilskadekomne var dalende og landede på det laveste antal set over de seneste 10 år.

Kan vi slå antallet af dræbte i 2012?
Med tallene fra oktober er vi på 141 dræbte i år indtil nu. Gennemsnittet pr. måned har ligget på omkring 14 dræbte for hele året. Kan vi holde det niveau i de to sidste måneder, kan vi komme tæt på resultatet fra 2012, hvor vi med 167 dræbte noterede det hidtil laveste tal i historien.

Fakta:
Vejdirektoratet opgør hver måned de foreløbige tal for antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken. Statistikken dækker over et grundigt analysearbejde, der hjælper os med at blive klogere på faktorerne bag ulykkerne og udføre vores løbende trafiksikkerhedsarbejde.

Se ulykkesstatistikken her.

Kontaktpersoner:
Projektleder Stig Hemdorff, Vejdirektoratet, tlf. 7244 3301, mail: srh@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Vejdirektoratet, mail: man@vd.dk
Oprettet
21-11-2014.
Senest opdateret
21-11-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index