Søg
Pressemeddelelse

Ombygning af rundkørsel i Tarm skal sikre bedre trafikafvikling

I uge 17 går Vejdirektoratet i gang med at etablere et ekstra spor mellem Vestre Kvartervej og Åboulevarden i rundkørslen i det nordlige Tarm. Det sker for at sikre en mere smidig trafikafvikling på stedet.
18. april 2013
​Der er megen trafik – også tung trafik – gennem rundkørslen, og som det er i dag, er der af og til kø fra nord ind i byen. Dette skyldes blandt andet, at trafikafviklingen i rundkørslen bliver påvirket af jernbaneoverskæringen med bomme lige umiddelbart vest for rundkørslen. Når bommene er nede, giver det kø ind i rundkørslen.
 
”Vi bygger et ekstra spor mellem Vestre Kvartervej og Åboulevarden, så trafikken nordfra, som skal mod vest ind af Vestre Kvartervej kommer til at køre udenom selve rundkørslen. På den måde undgår vi, at de trafikanter, som holder i kø for toget, spærrer for de trafikanter, som skal lige gennem rundkørslen ind til Tarm by,” fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Niels Arend Koefoed. 
 
Der er særligt megen trafik i rundkørslen netop mellem nord og vest på rute 11. Der kører blandt andet næsten dagligt transporter af vindmøllevinger på denne strækning. Med det nye spor, bliver det nemmere for alle trafikretninger at komme gennem rundkørslen. 
 
Ombygningen sker i tæt samarbejde med Banedanmark og Ringkøbing-Skjern Kommune. Vejdirektoratet forventer, at ombygningen er færdig i juli. Vi beder om forståelse for eventuelle gener i byggeperioden.
 
For mere information
Projektleder i Vejdirektoratet, Niels Arend Koefoed Tlf.: 2246 0583
 
Billedtekst:
Kort: Rundkørslen i det nordlig Tarm ombygges for at undgå kø
Skitse: Det ekstra spor, som etableres mellem Vestre Kvartervej og Åboulevarden
 

 Hent kort og skitse

 
Oprettet
18-04-2013.
Senest opdateret
18-04-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index