Søg
Pressemeddelelse

Ombygning af rundkørsel ved Hirtshals Syd er færdig

Arbejdet med at tydeliggøre den oversete rundkørsel ved motorvejsafslutningen i Hirtshals Syd er nu færdig. Resultatet er netop en tydeligere rundkørsel for trafikanterne.
13. april 2015

​Bilister med for høj hastighed har overset rundkørslen ved motorvejsafslutningen i Hirtshals Syd. Stedet var udpeget som sort plet - det vil sige et sted, hvor der sker uforholdsvis mange uheld.

Hovedproblemet var, at motorvejens afslutning ligger i en svag venstrekurve. Rundkørslens midterø var heller ikke særlig markant.

Nu er Vejdirektoratet færdig med at bygge rundkørslen om. Arbejdet blev påbegyndt i november sidste år, men måtte indstilles grundet den megen regn i Nordjylland sidst i 2014.

Nu, efter ombygningen, står rundkørslen markant tydeligere. Midterøen er blevet mere markant og tilplantet med træer. Orienteringstavlerne i højre side af vejen er blevet suppleret med en portalorienteringstavle, som går hen over vejen.

Nogle af hastighedstavlerne er blevet udskiftet med tavler i overstørrelse, og der er blevet suppleret med belysning af den nye portalorienteringstavle og med såkaldte "Uplight" lys i rundkørslen. Det vil sige spots, som er etableret i rundkørslen, og som lyser op på de nyplantede træer.

"Alt i alt synes jeg, det er blevet godt. Vi har, sådan lidt populært sagt, givet den hvad vi kan af tiltag på forbedringssiden, som gerne skulle være med til at få skærpet opmærksomheden og få sænket hastigheden," siger Vejdirektoratets projektleder, Peter Sveistrup Kristensen.

"Trafiksikkerheden var været hovedargumentet for tiltagene, men resultatet er også en visuelt noget flottere rundkørsel," tilføjer Peter Sveistrup Kristensen.

Foto: Sådan ser den nye rundkørsel ud


Yderligere oplysninger:
Peter Sveistrup Kristensen, projektleder, 7244 2537, pks@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk
Oprettet
13-04-2015.
Senest opdateret
13-04-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index