Søg
Pressemeddelelse

Permanent trafikomlægning på Viborg Hovedvej ved Lindved

Fredag den 14. juni mellem klokken 10.00 og 14.00 lukker Vejdirektoratet Viborg Hovedvej ud for Lindved by. Lukningen sker som en nødvendig del af arbejdet med at bygge motorvejen mellem Ølholm og Vejle.
12. juni 2013
Trafikken skal fremover benytte det nye anlæg på stedet. Den nye vej leder trafikken igennem to rundkørsler på Skanderborgvej.

Trafikken til og fra Uldum fra syd skal nu kun igennem én rundkørsel, hvorimod trafikken til og fra Uldum mod nord og vest fortsat skal igennem de to rundkørsler og krydse den nye motorvej.

Når rute 13-trafikken nu skal igennem de to rundkørsler vil der sandsynligvis opstå kø i myldretiden i forhold til i dag. Men når motorvejen åbner til efteråret, vil de lokale trafikanter på Viborg Hovedvej ikke længere opleve kø på stedet.

Vejdirektoratet har tilrettelagt arbejdet, så perioden med kø på stedet bliver så kortvarig som mulig, fortæller projektleder i Vejdirektoratet Niels Jørgen Larsen:

”Vi har ventet så længe som muligt med at grave igennem Viborg Hovedvej. Samtidig skal vi også være klar til åbningen til efteråret, men hensynet til trafikanterne har vejet tungt,” siger han.

Cyklister får egen sti
Vejdirektoratet har i byggeriet taget hensyn til gående og cyklister, der færdes i området. Det vil blive muligt at krydse over den kommende motorvej og under den nye rute 13 på en sti, der forbindes til Gl. Landevej i Lindved.

Cyklisterne skal derfor ikke køre gennem rundkørslerne, forklarer Niels Jørgen Larsen.

”At skille de bløde trafikanter fra biltrafikken er en meget trafiksikker løsning. Når vi bygger motorveje arbejder vi på gode løsninger for biler og lastbiler, men vi glemmer ikke de lokale, der stadig skal kunne færdes trygt i området, selvom der kommer en motorvej,”  siger han.

Noget af den eksisterende Viborg Hovedvej bliver gravet væk, men der vil stadig være forbindelse til Nørbjergvej.

Yderligere oplysninger
Projektleder Niels Jørgen Larsen, 7244 2258, njl@vd.dk
Kommunikationsmedarbejder, 7244 2316, bjks@vd.dk

Billedtekst – Luftfoto 1. maj 2013: Rundkørslerne ved Lindved. Viborg Hovedvej graves væk, hvor den nye motorvej skal krydse. Foto: Petri & Betz / Vejdirektoratet.
 

 Følg med i anlægsprojektet

 
 

 Kort og luftfoto

 
Oprettet
12-06-2013.
Senest opdateret
12-06-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index