Søg
Pressemeddelelse

Rundkørsel etableres ved frakørsel 37 Rønnede på Sydmotorvejen

Det vestlige rampekryds ved frakørsel 37 Rønnede ved Ny Næstvedvej (rute 154) bygges nu om til en rundkørsel.
08. juli 2013

Det sker fordi der er store fremkommelighedsproblemer specielt i morgentimerne, hvor mange skal på motorvejen mod København, og i eftermiddagstimerne når folk kommer retur.​

 

Arbejdet går i gang i midten af juli måned, og vi forventer at rundkørslen er færdig i november 2013, bortset fra slidlaget, der kommer på i foråret 2014.

Rundkørslen anlægges med en midter-ø på 20 meter og et spor rundt. Der ud over vil der være to såkaldte shunts til Ny Næstvedvej. En shunt er et ekstra spor eller en form for smutvej, så dem der skal på eller fra motorvejen smutter udenom selve rundkørslen. Det betyder, at trafikanter der kommer ad frakørselsrampen og skal mod Næstved kan benytte shunten og kører uden om rundkørslen. Tilsvarende kan trafikanter, der kommer fra Rønnede, og skal mod syd af motorvejen, køre på via shunten.

”Ved at bygge de to shunts forbedrer vi fremkommeligheden yderligere, da vi får en del af trafikanterne hurtigere til og fra motorvejen,” fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Dorthe Hvid.

Der vil i forbindelse med arbejdet også blive anlagt en ny cykelsti. Det bliver en to meter bred enkeltrettet sti.

”For at opnå størst mulig sikkerhed for cyklisterne har vi valgt at trække cykelstien uden for selve rundkørslen,” fortsætter Dorthe Hvid.

Som noget af det sidste etablerer vi belysning i rundkørslen.

Mens vi bygger, kan det ikke undgås, at vi kommer til at genere trafikanterne. Blandt andet bliver samkørselspladsen lukket for busser og lastbiler i en periode, ligesom modulvogntog ikke har mulighed for at køre syd på af motorvejen, hvis de kommer fra Rønnede siden.

Arbejdet udføres af entreprenørfirmaet Jens H. Hansen ApS, Lundby. Vi beder om forståelse for gener i forbindelse med vejarbejdet og henstiller til, at der bliver vist hensyn til de som arbejder på vejen.

billede om rønnedeFor mere information:
Projektleder i Vejdirektoratet, Dorthe Hvid, tlf. 2532 3275

Oprettet
08-07-2013.
Senest opdateret
08-07-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index