Søg
Pressemeddelelse

Rundkørsel ved Tjæreborg skal stoppe uheld

Bilister med for høj fart har gennem en del år gjort T-krydset Tjæreborgvej/Sønderbyvej syd for Esbjerg usikkert for andre trafikanter og ført til flere uheld.
07. august 2014

Vejdirektoratet sætter nu ind og øger trafiksikkerheden på stedet ved at anlægge en ny rundkørsel i krydset.

Der køres i dag med høje hastigheder igennem krydset, og i og omkring krydset er der i løbet af de sidste fem år sket ni uheld, heraf fire med personskade, fortæller projektleder Kresten Lysholdt-Andersen fra Vejdirektoratet.

"Krydset er udpeget som en sort plet, og hver dag kommer mange pendlere mellem Tjæreborg og Esbjerg gennem det nuværende T-kryds, og motortrafikvejen mellem Esbjerg og Ribe starter/slutter ligeledes i krydset. Derfor skal vi have gjort noget ved sikkerheden nu," siger Kresten Lysholdt-Andersen.
 
Der bliver tre veje ind/ud af rundkørslen samt et gennemfartsspor i midterøen. Gennemfartssporet anlægges, så særtransporter på Tjæreborgvej (rute 24) kan komme igennem. Blandt andet kommer der store vindmølletransporter til Esbjerg Havn.
 
Arbejdet med at anlægge rundkørslen begynder mandag den 11. august og projektleder Kresten Lysholdt-Andersen forventer, at det er færdigt den 31. november.
 
Mens arbejdet står på, giver det følgende gener for trafikanterne:
Adgangen fra Sønderbyvej til Tjæreborgvej vil være spærret i en periode. Trafikanter, der normalt benytter denne adgang, vil i stedet blive henvist til at benytte Vestre Strandvej via en omkørselsrute.

I hele anlægsperioden vil der være lokal hastighedsnedsættelse til 50 km/t igennem arbejdsområdet.
 
"Vi beklager på forhånd de gener arbejdet måtte give, og vi bestræber os på at blive færdige så hurtigt som muligt," siger Kresten Lysholdt-Andersen.
 
Yderligere oplysninger
Projektleder Kresten Lysholdt-Andersen, Vejdirektoratet, tlf.: 7244 2784
Kommunikationskonsulent Sarah van Hagen Lind Sejr, Vejdirektoratet, tlf.: 2527 3445
Oprettet
07-08-2014.
Senest opdateret
07-08-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index