Søg
Pressemeddelelse

Sikker cykelrute igennem vejarbejdet på rute 21

Vejdirektoratet sætter skilte op på rute 21, der leder cyklisterne på en sikker rute uden om vejarbejdet nord for Vig, hvor Vejdirektoratet er ved at slutte den nye motortrafikvej mellem Holbæk og Vig til den eksisterende vej.
28. juni 2013
Inden længe vil antallet af cyklister i området omkring Hønsinge og Vig være mangedoblet. Når sommerhusfolket indtager området, er der mange, der har cyklen med. For at hjælpe de mange cyklister uden om arbejdet med at anlægge den nye motortrafikvej, sætter Vejdirektoratet skilte op, der anviser en mere sikker og uforstyrret rute, end den, der går lige igennem vejarbejdet. Skiltene kommer op i starten af næste uge.

”Det er ikke sådan, at vi helt lukker rute 21 for cyklisterne på den strækning, hvor der er vejarbejde, men vi vil rigtig gerne have dem uden om arbejdet – mest for deres egen sikkerheds skyld”, forklarer projektleder i Vejdirektoratet Steen Ogstrup.

Der er mange trafikomlægninger i området lige nu, og det giver til tider en lidt urolig kørsel, især hos de bilister, der ikke er vant til at køre på strækningen, og dem er der mange af i sommerperioden.

”Når koncentrationen hos bilisterne går til at navigere igennem vejarbejdet, er der mindre overskud til at holde øje med cyklisterne”, uddyber Steen Ogstrup.

Frem til uge 30 er krydset mellem Gl. Nykøbingvej spærret ved Vig Parkvej pga. Odsherred Kommunes arbejde med Vig Parkvej. Vejdirektoratet henviser derfor cyklister, der kommer fra syd på rute 21, til at køre over Ellinge, Lyng og Højby. Når Gl. Nykøbingvej åbner igen i uge 30 kan de cyklister, der skal mod Nykøbing, køre via Gl. Nykøbingvej til Svinninge.

Bilister skal indstille sig på flere omlægninger af trafikken
Men det er ikke kun cyklisterne, der kommer til at mærke til vejarbejdet i juli måned. Også bilisterne må indstille sig på flere omlægninger af trafikken nord for Vig i krydset ved Odsherredvej. Her er arbejdet med at slutte den nye motortrafikvej til den eksisterende vej i fuld gang.

”Vi lukker ikke flere veje, men nogle af kørebanerne bliver flyttet et par gange i løbet af sommeren. Vi håber derfor, at trafikanterne vil være ekstra opmærksomme på skiltningen i området, og sætte farten lidt ned”, siger Steen Ogstrup.

På grund af vejarbejdet ved Odsherredvej, har trafikanterne på rute 225 mellem Nykøbing og Hønsinge i en periode været ledt igennem Vig. Det har skabt nogle problemer i krydset i Vig mellem Holbækvej og Ravnsbjergvej. Vejdirektoratet sætter derfor en venstresvings-pil op i krydset inden længe, så det fremover bliver nemmere for trafikanterne på Ravnsbjergvej at komme nordpå ad Rute 21.

Yderligere information
Projektleder Steen Ogstrup, Mail: sco@vd.dk, Tlf.: 7244 2257 / 2020 6979
Kommunikationsmedarbejder Jane Birch Larsen, Mail: jbi@vd.dk, Tlf.: 7244 2318 / 4123 5592

Forslag til billedtekst: En midlertidig lysregulering er sat op i krydset ved Odsherredvej nord for Vig
 

 Se projektets hjemmeside

 
Oprettet
28-06-2013.
Senest opdateret
28-06-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index