Søg
Pressemeddelelse

Sikkert på cykel mellem landsbyer og museer i naturskønne områder

Djursland har fået flere cykelstier på hovedvejene mellem Randers, Grenå og Ebeltoft. Beboerne i lokalområderne og museumsfolk er glade for cykelstierne.
10. november 2014
​Turister og lokale borgere kan glæde sig til at cykle Djursland rundt til sommer. Det er slut med at liste sig afsted i rabatten, mens lastbiler tordner tæt forbi. Vejdirektoratet har de seneste år anlagt seks cykelstier og tre rundkørsler samt bygget et kryds om på Djursland.
 
Projektleder i Vejdirektoratet, Peter Lund Hansen, er godt tilfreds med resultatet af de cyklistvenlige vejprojekter på Djursland. Han fortæller, at der er mange lokale borgere, der begynder at gå og cykle langs vejene, så snart der bliver bedre mulighed for det.
 
"Jeg er rigtig glad for cykelstierne, og det kan jeg se, at de lokale borgere også er. Få timer efter, vi har fjernet afspærringerne efter vejarbejdet, ser vi de første cyklister og fodgængere på stierne. Og det gælder hele Djursland. Så vi kan se, de bliver taget godt imod," siger Peter Lund Hansen.
 
Samtidig er fire kryds blevet bygget om eller ændret til rundkørsler, som er mere sikre end egentlige kryds.
 
Cykelsti forbinder landsby med Gl. Estrup, Herregårdsmuseet
Ved Auning har Vejdirektoratet bygget en ny cykelsti mellem landsbyen og Gl Estrup, Herregårdsmuseet. Museumsinspektør, Britta Andersen, er meget tilfreds med cykelstien.
 
"Vi har gennem en årrække arbejdet på atter at binde herregården sammen med den nærliggende by Auning. Det er vores mål, at herregården stadig skal være en del af de lokale beboeres bevidsthed og hverdag, sådan som den har været gennem århundreder. Cykelstien er et stort skridt i den rigtige retning, for nu kan man cykle hele vejen fra Auning til Gammel Estrup uden at skulle ud på vejen. Den nye cykelsti betyder med andre ord, at lokalbefolkningen nemt og sikkert kan komme til Gammel Estrup, og det er vi rigtig glade for," siger Britta Andersen.
 
Her har Vejdirektoratet bygget i perioden 2011-2014:
  • Cykelsti ved Gl. Estrup (rute 16)
  • Cykelsti ved Djurs Sommerland (rute 16)
  • Cykelsti og krydsombygning ved Ramten (rute 16)
  • Rundkørsel ved Grenå (rute 16)
  • Cykelstikrydsning ved Kobrovej (rute 16, Ringvejen)
  • Rundkørsel ved Korslund (rute 21)
  • Cykelsti og rundkørsel ved Termestrup (rute 21)
  • Cykelsti mellem Lofthus og Egsmark (rute 21)
 
Rute 16 ligger mellem Randers og Grenå og rute 21 ligger mellem Grenå og Ebeltoft.
 
Prioritering af projektønsker
Vejdirektoratet eller kommunerne laver en indstilling til transportudvalget med forslag til ombygninger på vejnettet, herunder også nye cykelstier. Det bliver prioriteret højt, hvis cykelstien kan forbinde et byområde med en lokal attraktion, som fx Gl. Estrup Herregårdsmuseum, der ligger tæt ved Auning. Ved Ramten forbinder den nye cykelsti et rekreativt område med en eksisterende cykelsti til Ørum. Skoleveje bliver også prioriteret rigtig højt.
 
Yderligere information
Projektleder Peter Lund Hansen, 2530 8639, plh@vd.dk
Kommunikationskonsulent Katinka Fischer-Nielsen, 7244 2319, kafn@vd.dk
Oprettet
07-11-2014.
Senest opdateret
10-11-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index