Søg
Pressemeddelelse

Cykelstien langs højmosen ved Gl. Estrup er helt færdig

Cyklister, der skal besøge Herregårds- og Landbrugsmuseerne på Gl. Estrup, får nu en blidere tur i sadlen. Vejdirektoratet har lagt det sidste lag asfalt på cykelstien, der forbinder museerne med Auning.
15. juni 2015

Cykelstien mellem Auning og Gl. Estrup på Djursland blev indviet i begyndelsen af november, og nu er det sidste lag asfalt lagt på. Asfalten kan ikke blive lagt ud, når det er koldt, derfor har Vejdirektoratet ventet, til temperaturen er nået højt nok op.

Der er meget trafik på landevejen, og med cykelstien er det blevet mere sikkert at cykle mellem Auning og Gl. Estrup, fordi cyklisterne kommer længere væk fra bilerne, fortæller Peter Lund Hansen, projektleder i Vejdirektoratet. Han lover, at det er meget bedre at cykle på stien, når asfalten er lagt ud.
 
"Vi har sørget for, at stien er helt jævn. Cyklisterne kan godt regne med, der ikke er nogen huller, også hvis det er mørkt, eller stien er dækket af sne, så nu kan de bare sætte fart på," siger Peter Lund Hansen.
 
Højmosen flyttede cykelstien ind på næsten bundløs eng
I det oprindelige projekt var cykelstien placeret helt traditionelt som enkeltrettede stier langs hovedvejen, men på begge sider af hovedvejen ligger der højmose, som anlægsarbejdet ikke måtte berøre, fordi den er fredet. I højmosen er der over hundrede forskellige planter, og mange dyr holder til i mosen.
 
Vejdirektoratet undersøgte et nyt tracé for cykelstien på en gammel arbejdsvej, der løb langs med Allingå. Selvom den gamle arbejdsvej virkede fast, var der 18 meter ned til fast grund, så vejen lå faktisk på mudder.
 
For at presse jordlagene sammen, belastede Vejdirektoratet jorden med en sandpude i ni måneder. Sandets vægt var så stor, at det pressede vandet ud af jorden, og det gjorde det muligt at bygge cykelstien i engen.
 
Ved Allingå har Vejdirektoratet etableret et stykke erstatningsnatur. Her er muldlaget blevet fjernet, og det giver mulighed for, at den oprindelige, nøjsomme engflora langsomt genindvandrer.
 
Yderligere information
Projektleder Peter Lund Hansen, 2530 8639, plh@vd.dk
Kommunikationskonsulent Katinka Fischer-Nielsen, 7244 2319, kafn@vd.dk
Oprettet
15-06-2015.
Senest opdateret
15-06-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index