Søg
Pressemeddelelse

Silkeborg: Kejlstrupvej åbnes midlertidigt

Det lysner snart for de trafikanter, der skal til og fra erhvervsområdet nord for Nordre Højmarksvej i Silkeborg. Vejdirektoratet har besluttet at genåbne Kejlstrupvej midlertidigt for at afhjælpe de trafikale problemer i området.
04. september 2013
​Den 5. august i år blev trafikken i rundkørslen ved Kejlstrupvej og Nordre Højmarksvej flyttet over i en midlertidig rundkørsel, og Kejlstrupvej blev lukket permanent nord for rundkørslen.

Vejlukningen har dog vist sig at give en del problemer for trafikken til og fra erhvervsområdet nord for Nordre Højmarksvej. Der har været et massivt pres på parallelvejen Bergsøevej, og mange trafikanter har oplevet, at det især i myldretiden har været svært at komme fra erhvervsområdet og ud på Nordre Højmarksvej.   

”Vi har fået en del henvendelser fra trafikanter, der er kommet i klemme pga. vejlukningen. Det beklager vi naturligvis og har derfor valgt midlertidigt at lukke op for trafikken på Kejlstrupvej igen. Det vil forhåbentlig forbedre de trafikale forhold i området”, fortæller projektleder i Vejdirektoratet Carsten Sandgaard.

Genåbningen af Kejlstrupvej sker i slutningen af september. ”Så trafikanterne må væbne sig med tålmodighed lidt endnu”, tilføjer Carsten Sandgaard. 

Det bliver dog kun muligt at lave højresving fra Nordre Højmarksvej og ind på Kejlstrupvej og på samme måde højresving fra Kejlstrupvej til Nordre Højmarksvej. Dermed vil de trafikanter, der kommer til at benytte den nye vejadgang, ikke genere trafikken på Nordre Højmarksvej i særlig høj grad.

Ny rundkørsel åbner i september
Det er arbejdet med at anlægge en ny rundkørsel på stedet, der i første omgang har gjort det nødvendigt at lægge trafikken om.

I slutningen af september 2013 åbner den nye rundkørsel, der vil forbinde Nordre Højmarksvej med Kejlstrupvej (mod syd) og på sigt også med den nye Sejling Hedevej Øst, når den står klar i efteråret 2014. Fra Sejling Hedevej Øst vil trafikanterne fremover kunne komme ind i erhvervsområdet bagved kraftvarmeværket via nogle nye kommuneveje, der også åbner i efteråret 2014. Når denne vejadgang åbnes, vil Kejlstrupvej mod nord blive lukket igen. 

Foto af den midlertidige rundkørsel ved Kejstrupvej kan frit benyttes 

Yderligere information
Projektleder Carsten Sandgaard, 4038 2438, cac@vd.dk
Kommunikationskonsulent Jane Birch Larsen, 7244 2318, jbi@vd.dk
Oprettet
04-09-2013.
Senest opdateret
04-09-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index