Søg
Pressemeddelelse

Silkeborg: Den midlertidige ringvej har nu gjort sin pligt

Nu lægger Vejdirektoratet trafikken tilbage på den nyrestaurerede oprindelige ringvej og på den første, færdige stump af motorvejsprojektet.
24. januar 2014
Trafikanterne i Silkeborg har siden efteråret 2012 kørt på én kilometer midlertidig ringvej for at give plads til motorvejsbyggeriet. Nu lægger Vejdirektoratet trafikken tilbage på den nyrestaurerede oprindelige ringvej og på den første, færdige stump af motorvejsprojektet

Lørdag den 25. januar er der flyttedag for trafikken på Østre Ringvej i Silkeborg.

Trafikanterne skal nemlig fremover køre på det oprindelige forløb af ringvejen mellem Gudenåen og Kornvænget. Dermed har den midlertidige ringvej udstået sin værnepligt, fortæller projektleder i Vejdirektoratet Carsten Sandgaard:

"Den midlertidige vej har gjort sin pligt. Den har givet os plads til at bygge og samtidig givet trafikanterne en ganske fornuftig køretur uden om Silkeborg bymidte og forbi byggeriet af den nedgravede del af motorvejen," siger han

Færdig motorvejsrampe bliver brugt som bro
Den oprindelige Østre Ringvej, som trafikken skal ud at køre på, ligger nu korrekt placeret lige nord for motorvejen, der på dette stykke er gravet seks meter ned.

Ved Kornvænget krydser trafikanterne så den kommende motorvej på en bro, der fremover bliver en af ramperne i tilslutningsanlægget ved Søholt. Dermed kommer trafikken altså ud at køre på en lille del af det færdige motorvejsprojekt.

"Vi har fremskyndet byggeriet af denne ene rampe. Ikke fordi vi skulle bruge den som rampe før motorvejen er færdig i 2016, men fordi vi skulle bruge den som bro over byggepladsen til ringvejstrafikken. Det er alternativt, men ret smart, da det giver rigtig god mening for både byggeriet og trafikken," siger Carsten Sandgaard.

Midlertidig vej og rampebro blev til for trafikanternes skyld
Det kan måske synes besværligt at lave en hel vej, der efter godt et års brug fjernes igen, medgiver Carsten Sandgaard. Men både vejen og rampebroen blev bygget for at få det komplicerede byggeri og forholdene for trafikken til at gå op i en højere enhed. Det var vigtigt for Vejdirektoratet, at trafikken blev forstyrret mindst muligt.

"Det kan se ud som en ret omfattende løsning, men det siger noget om, at det kan lade sig gøre, at trafikken ruller, selvom Vejdirektoratet bygger en motorvej ind gennem en travl by," siger Carsten Sandgaard.

Hele den permanente Østre Ringvej har fået ny asfalt. Den midlertidige ringvej bliver fjernet i takt med arbejdets fremdrift.

Yderligere oplysninger:
Projektleder Carsten Sandgaard, tlf.: 7244 2223, mail: cac@vd.dk
Kommunikationskonsulent Bjørn Kock Sørensen, tlf.: 7244 2316, mail: bjks@vd.dk

Læs mere om Silkeborgprojektet på www.vejdirektoratet.dk/silkeborg
Oprettet
24-01-2014.
Senest opdateret
24-01-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index