Søg
Pressemeddelelse

Silkeborg: Følg anlægsarbejdet live

Det bliver fremover muligt at følge arbejdet med at anlægge motorvejen mellem Funder og Låsby på tæt hold. 
14. juni 2013
Både øst og vest for Nørreskov Bakke i Silkeborg – enten via et webkamera, der sender live til projektets hjemmeside, eller ved at besøge det nye udsigtspunkt ved Vejdirektoratets tilsynskontor.

Er du mest til at sidde derhjemme og følge anlægsprojektet bag en computerskærm, så kan du fremover gå ind på vejprojektets hjemmeside og se live-optagelser fra det webkamera, der er sat op ved Vejdirektoratets tilsynskontor på Nørreskov Bakke. Kameraet sender fotos flere gange i minuttet af arbejdet med at anlægge motorvejen på strækningen øst for tilsynskontoret, hvor den store bro, der skal føre Øster Ringvej over motorvejen, bliver bygget.

Vil du hellere følge arbejdet på stedet, kan du besøge Vejdirektoratets nye udsigtspunkt. Det er også placeret ved Vejdirektoratets tilsynskontor. Fra udsigtspunktet kan du kigge lige ned i den fremtidige motorvej og følge anlægsarbejdet både mod øst og vest.

Projektleder i Vejdirektoratet Carsten Sandgaard er glad for at kunne invitere silkeborgenserne og andre interesserede tættere på byggeriet:

”Vi har oplevet en stor interesse fra borgerne i og omkring Silkeborg for at følge med i anlægsarbejdet, og da arbejdet jo også foregår her midt i byen, synes vi, det er oplagt at give borgerne mulighed for at følge projektet på lidt tættere hold”, siger han.

I løbet af sommeren arbejder entreprenøren både med at bygge den bro færdig, der skal føre Nørreskov Bakke over motorvejen, og broen længere mod øst, der skal føre Østre Ringvej over.

Besøger man udsigtspunktet i løbet af sommeren, vil man også kunne se, hvordan jordankre sættes fast til de spunsvægge, der er vibreret ned i jorden langs den nedgravede motorvej. Jordankrene skal holde spunsvæggene fast, så de ikke vælter, selv om jorden på den ene side graves væk. En del af jorden er allerede fjernet, men der skal graves yderligere 2-3 meter ned i løbet af sommeren.

Den 1. september i år holder Vejdirektoratet åben byggeplads, hvor interesserede borgere kan komme tættere på anlægsarbejdet og få mere viden om, hvordan man bygger en motorvej.

Se liveopdateringen på projektets hjemmeside

www.vejdirektoratet.dk/silkeborg

Yderligere information
Projektleder Carsten Sandgaard, CAC@vd.dk, 4038 2438
Kommunikationsmedarbejder Jane Birch Larsen, JBI@vd.dk,4123 5592
 

 Vejprojektet ved

 
Oprettet
14-06-2013.
Senest opdateret
14-06-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index