Søg
Pressemeddelelse

Silkeborg: God oplevelse trods regnvåd åben byggeplads

Vejrguderne var ikke med Vejdirektoratet, som søndag inviterede til ”Åben byggeplads” på byggeriet af motorvejen mellem Funder og Låsby. Alligevel mødte omkring 600 nysgerrige gæster op på byggepladserne og fik en god oplevelse.
02. september 2013
​Efter mange ugers solskinsfyldt og varmt vejr bød søndag den 1. september på kraftige byger og stærk blæst i og omkring Silkeborg.

En alvorlig streg i regningen for Vejdirektoratet, som havde åbnet hegnet til tre af byggepladserne på motorvejsbyggeriet mellem Funder og Låsby og inviteret alle interesserede til at tilbringe et par timer af søndagen helt tæt på motorvejen.

Arrangementet foregik på byggepladsen mellem spunsvæggene ved Nørreskov Bakke, på broen over Gudenåen og på dalbroen vest for Lavenvej ved Linå.

”Vi oplever generelt en meget stor interesse for byggeriet, og vi havde forberedt os på rigtigt mange besøgende. Men jeg kan godt forstå, at en del valgte at blive hjemme på grund af det våde og kolde vejr. Vi vurderer, at vi havde omkring 600 gæster fordelt på de tre byggepladser, og det var byggeriet af broen over Gudenåen, der trak flest mennesker til,” fortæller projektleder i Vejdirektoratet Carsten Sandgaard.

Mange gode snakke
På alle tre byggepladser var der plancheudstillinger og mulighed for at se nærmere på nogle af de store entreprenørmaskiner, der bliver brugt til motorvejsbyggeriet. Og medarbejdere fra Vejdirektoratet og fra entreprenørfirmaerne Aarsleff og MT Højgaard stod klar til at snakke med de besøgende og svare på spørgsmål om projektet.

”Når der nu ikke kom helt så mange som ventet, havde vi jo mere tid til at snakke med hver enkelt, og vi fik mange gode snakke og input til det fortsatte arbejde. Der var både ris og ros til projektet, men alle var positive overfor vores initiativ med at åbne byggepladserne for en dag, og mange opfordrede os til at gøre det igen en anden gang. Nu vil vi evaluere forløbet og overveje, om det kan passe ind i projektet med et lignende arrangement på et senere tidspunkt, og så ellers håbe på lidt bedre vejr næste gang,” lyder det med et smil fra Carsten Sandgaard.

Plancherne fra arrangementet kan findes på projektets hjemmeside www.vd.dk/silkeborg.

Yderligere oplysninger
Projektleder Carsten Sandgaard, 7244 2223 / 4038 2438, cac@vd.dk
Kommunikationskonsulent Bjørn Kock Sørensen, 7244 2316, bjks@vd.dk

Fototekst:
Projektleder Carsten Sandgaard fortæller besøgende til ”Åben byggeplads” ved Nørreskov Bakke om motorvejsbyggeriet.
Oprettet
02-09-2013.
Senest opdateret
02-09-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index