Søg
Pressemeddelelse

Silkeborg: Ubudne gæster på motorvejsbyggeriet

Vejdirektoratet oplever et stigende problem med ubudne gæster på motorvejsbyggeriet i og omkring Silkeborg. Det drejer sig om borgere, der benytter byggepladserne til at lufte hunde og gå og cykle ture.
12. september 2014

​Men også om besøgende med mindre fredelige hensigter, da tyveri af værktøj og udstyr samt hærværk på maskiner sker oftere og oftere. Og det er et stort problem - ikke mindst for folks egen sikkerhed, da byggepladsen kan være farlig at færdes på.

Motorvejsbyggeriet i Silkeborg er en publikumsmagnet. Det oplever Vejdirektoratet hver dag i informationscenteret og til de åbne byggepladsarrangementer, hvor der altid er stor interesse.

Men byggeriet har den senere tid tiltrukket sig en uheldig interesse, fortæller projektchef i Vejdirektoratet Carsten Sandgaard:

"Vi oplever, at temmelig mange mennesker benytter byggepladserne som udflugtsmål både i arbejdstiden og aften og weekender. Det er forbudt, og det er tydeligt angivet på skilte på alle adgangsveje til byggepladserne."
 
Folk sætter deres egen sikkerhed på spil, forklarer Carsten Sandgaard:

"Der er rigtig gode grunde til, at der er adgang forbudt på byggepladserne. Især i arbejdstiden er det livsfarligt at bevæge sig rundt mellem store maskiner, der arbejder. Men også uden for arbejdstiden kan du pludselig falde i et hul, der ikke var der dagen før. Eller måske er arbejdstiden udvidet den dag, og du bliver overrasket af lastbiltrafik, du ikke forventede."

Carsten Sandgaard understreger, at de strikse regler er til for folks eget bedste:

"Vi er meget glade for den store interesse og opbakning til projektet, som vi får fra byens borgere, men jeg vil gerne appellere til, at folk respekterer reglerne. De er til for at beskytte folk."

Tyveri og hærværk er et stigende problem
Ud over for mange fredelige borgere, der kommer for tæt på byggepladserne, er der også sket en stigning i antallet af tyverier fra byggepladserne og i decideret hærværk mod maskinerne.

"Det er selvfølgelig uacceptabelt og ikke mindst meget frustrerende for entreprenørens folk, der mister deres værktøj og maskiner og måske bliver forsinket i deres arbejde. Al tyveri og hærværk bliver meldt til politiet," siger Carsten Sandgaard, der opfordrer alle, der observerer mistænkelig opførsel omkring byggeriet til at henvende sig til politiet.

De forskellige entreprenører overvejer netop nu at ansætte et fælles vagtværn, der skal patruljere på byggepladserne uden for arbejdstiden. Desuden er øget kameraovervågning allerede blevet indført flere steder.

Åben byggeplads til sommer
Vejdirektoratet har besluttet igen at invitere byens borgere til åben byggeplads. Det kommer til at foregå til næste sommer. Dermed gentages successen forhåbentligt fra den 19. juni i år, hvor flere hundrede motorvejsinteresserede borgere besøgte byggepladsen mellem Dyrehaven og Gødvad Bakke.

"Vi mener det faktisk, når vi siger, at vi er glade for interessen for vores arbejde. Derfor har vi besluttet igen at åbne op for en spændende byggeplads. Hvor ved vi ikke endnu, men jeg vil meget gerne opfordre alle interesserede til at komme til den åbne byggeplads eller besøge den store motorvejsudstilling lige ved siden af vores tilsynskontor i stedet for at tage en tur ud på byggepladsen på egen hånd," slutter Carsten Sandgaard.

Yderligere oplysninger
Projektchef Carsten Sandgaard, Vejdirektoratet, 4038 2438, cac@vd.dk
Kommunikationskonsulent, Bjørn Kock Sørensen, Vejdirektoratet, 2248 2712, bjks@vd.dk

 

 Hent billede

 
Oprettet
12-09-2014.
Senest opdateret
12-09-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index