Søg
Pressemeddelelse

Silkeborg elsker motorvejsudstillingen

Vejdirektoratets informationscenter i Silkeborg er en succes - besøgstallene taler deres tydelige sprog. Omkring 3000 motorvejsinteresserede mennesker har siden åbningen den 8. november 2013 lagt vejen forbi informationscenteret i Saniståls gamle lokaler.
21. marts 2014

Vi er meget glade for og positivt overraskede over den store interesse," siger projektleder Carsten Sandgaard.

Stolt projektleder
Vejdirektoratet har bygget informationscenteret for at skabe en forståelse i Silkeborg og omegn for de anlægsarbejder, der foregår i og omkring byen og påvirker borgernes liv.

Den store interesse bekræfter Vejdirektoratet i, at behovet for mere viden eksisterer, pointerer Carsten Sandgaard og siger:

"Det gør mig stolt, at så mange mennesker viser interesse for detaljerne i motorvejsbyggeriet. Vi har også fået utroligt mange positive tilbagemeldinger, så jeg vil gerne sige tusind tak for opbakningen."

Silkeborg får det bedste ud af motorvejen
Carsten Sandgaard håber, at den store interesse også er et udtryk for, at borgerne i Silkeborg har taget vejen til sig:

"Vi ved alle, at motorvejen ikke var populær i begyndelsen. Men Silkeborg Kommune og byens borgere har virkelig formået at vende situationen til egen fordel og set, hvad vejen kan føre med sig af gode ting for byen. Jeg tror, at det skifte i synet på motorvejen også afspejler sig i interessen for informationscenteret," uddyber han.

Silkeborgenser positivt overrasket over naturhensyn
Netop et nyt syn på motorvejen har Martin Hesselby fået. Han har boet i Silkeborg i 11 år, og han har derfor fulgt motorvejen fra sidelinjen gennem hele projektets historie fra dengang det kun var politiske hensigter og abstrakte streger på et kort. Han kan stadig være lidt i tvivl, om der virkelig er behov for motorvejen. Men vigtigere for ham var dog i sin tid bekymringen for de konsekvenser for byens erhvervsliv og for naturområderne omkring Silkeborg, som motorvejens linjeføring ville føre med sig.

Men efter nu to besøg i informationscenteret har Martin Hesselby ændret sit syn på projektet, fortæller han til Vejdirektoratet:

"Jeg er ret overrasket over, at der bliver gjort så mange gode ting for naturen, når Vejdirektoratet bygger motorveje – der bliver jo taget store hensyn," siger han og tilføjer:

"Og erhvervslivet får jo også nye muligheder, kan jeg se. Selvom jeg var en af tvivlerne, så kan jeg godt se nu, at vejen nok alligevel kommer Silkeborg til gode."

Martin Hesselby har allerede anbefalet flere af sine venner og sin familie at tage en tur forbi informationscenteret:

"Jeg havde selvfølgelig en overordnet idé om, hvad det hele gik ud på. Men alle de spændende detaljer vidste jeg intet om. Du kan blive klogere på alle dele af byggeriet. Derfor er et besøg i informationscenteret en rigtig god idé, hvis du vil vide mere om motorvejen," understreger han.

Informationscenteret holder åbent frem til 2016, hvor motorvejen åbner.

Fakta:
Vejdirektoratet har bygget et tusind kvadratmeter stort informationscenter, der indeholder en udstilling om motorvejsbyggeriet i og omkring Silkeborg.
På udstillingen er der visualiseringer af den færdige vej, plancher, luftfotos og interaktive elementer, der involverer den besøgende.

Ud over motorvejsbyggeriet og vejens historie kan man blive klogere på relaterede emner som naturforhold, miljøhensyn og arkæologi.

Besøgstallet på omkring 3000 baserer sig på et estimat fra Vejdirektoratet og indbefatter dels gæster fra arrangerede ture og dels gæster, der er kommet forbi centeret i løbet af åbningstiden. Vejdirektoratet har for nyligt installeret en tæller i døren og resultatet herfra underbygger tallet på omkring 3.000 besøgende fra 8. november frem til midten af marts 2014.

Du finder informationscenteret på Nørreskov Bakke 2A i Silkeborg.

Åbningstider i informationscenteret:
Mandag til fredag 8.00 til 16.00.
I hverdagene er udstillingen ubemandet.
Første lørdag i hver måned 11.00 til 14.00.
Her vil der være en medarbejder til stede.
Søndag er der lukket.

Billedtekst:
Informationscenteret er til for alle, men flere skoler i Silkeborg har taget udstillingen til sig og i et samarbejde med Vejdirektoratet brugt de mange elementer i naturfagsundervisningen.

 

Hent et billede i stort format til højre.

Yderligere oplysninger:
Projektleder Carsten Sandgaard, tlf.: 7244 2223, email:
Kommunikationskonsulent Bjørn Kock Sørensen, tlf.: 7244 2316, email: bjks@vd.dk

Oprettet
20-03-2014.
Senest opdateret
21-03-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index