Søg
Pressemeddelelse

Sommerferien byder på tæt lørdagstrafik

Sommerferien er lige på trapperne, og mange drømmer allerede om ferien med familien og afslapning fra hverdagens ræs.
19. juni 2014
​Sommerferien er lige på trapperne, og mange drømmer allerede om ferien med familien og afslapning fra hverdagens ræs.

Hvad enten den står på en tur ud i det danske sommerland, sydpå eller noget helt andet, så er det vigtigt at være opmærksom på, at trafikken i sommerferien er anderledes end normalt. Vejene er mindre belastede i de typiske myldretidsperioder, mens den tætte trafik  ligger på andre tidspunkter end normalt.

Sommerferietrafikken starter fredag den 27. juni, hvor skolebørnene får sommerferie. Der vil være tæt udrejsetrafik fra Sjælland mod vest og sydpå både mod Rødby og den dansk-tyske grænse. Der vil være flest biler på vejene mellem kl. 15 og 19. Den største ugentlige rejsedag er dog gennem hele sommeren om lørdagen – også den første lørdag i sommerferien som i år er den 28. juni. De fleste ferierejsende vil være på vejene imellem kl. 8 om morgenen og kl. 20 om aftenen med spidsbelastning mellem kl. 10 og 16. Se prognosen her.

Udrejsetrafikken går på tværs af Danmark fra øst mod vest og sydpå mod Tyskland – og i sær i de mest spidsbelastede timer mellem kl 10 og 16 vil der være stor risiko for meget tæt trafik og kødannelser. Husk vand i bilerne, og Vejdirektoratet anbefaler at køre i de tidlige morgentimer eller om aftenen. Dette gælder, hvad enten din rute går på tværs af Danmark eller til og fra Tyskland via enten Rødby, Gedser eller Padborg.

Vær opmærksom på, at visse fredage og søndage i ferieperioden også byder på tæt trafik og risiko for længere rejsetid på de mest benyttede strækninger i Danmark.

De "tunge lørdage"
Lørdagstrafikken i ferieugerne 26-32 består af både ud- og hjemrejsetrafik over større afstande samt en del lokal trafik i og omkring sommerhusområder, herunder især ved den jyske vestkyst og i Nordsjælland. Derfor er der stor forskel på, hvor og hvornår på dagen trafikken er mest massiv. Trafikmønstrene på sommerferiens lørdage forventes at se sådan ud:

Regional udrejsetrafik 08:00-17:00: Trafikken går primært fra øst mod vest via Sjællands Odde og Fyn til Jylland samt sydover til Tyskland. Forvent derfor mange biler på de sjællandske motorveje i syd- og vestgående retning, ad Fynske Motorvej mod Fredericia, Midtjyske Motorvej mod vestkysten samt sydover ad Østjyske og Sønderjyske Motorvej.

Lokal ferietrafik 10:00-16:00: Ekstra tæt trafik til og fra de store sommerhusområder ved strandene i Vest- og Nordjylland samt langs kysten i Nordsjælland. Lørdag er den typiske skiftedag i de fleste udlejningssommerhuse, og på grund af de særligt mange danske og tyske ferieturister i Sønderjylland og ved vestkysten vil trafikken være mest markant på følgende strækninger:

Sønderjyske Motorvej mellem Haderslev og grænsen
Rute 11 mellem Ringkøbing og Ribe
Rute 28 og 30 til Billund/Legoland
Rute 55 til Blokhus og Løkken
Rute 40 til Skagen.

Regional hjemrejsetrafik 11:00-20:00: Hjemrejsetrafikken går primært østover fra Jylland mod Sjælland via Sjællands Odde og Fyn samt nordover fra den dansk-tyske grænse og fra færgeruterne ved Rødby og Gedser. Trafikken forventes at fordele sig jævnt i tidsrummet, dog med særlig tæt trafik over Storebælt mellem kl. 11:00 og 16:00.

Sommeren er højsæson for vejarbejder
Sommeren er Vejdirektoratets højsæson for opgradering af vejnettet, og for tiden har vi gang i en række større vejarbejder, der kan genere sommerferietrafikken. Sommerens største vejarbejder ses her. Derudover er der en række mindre vejarbejder, som fremgår af Nyt om vejarbejder.

Vejdirektoratet forsøger at planlægge vejarbejderne så de er til mindst mulig gene for trafikanterne, men det kan ikke helt undgås.

Tjek den aktuelle trafiksituation på din rejserute eller i dit nærområde
Vores forventninger til trafikken i sommerferien tager ikke højde for akutte vejarbejder, vejret eller pludseligt opståede hændelser på de større veje i Danmark. Derfor bør du tjekke din rejserute på Trafikinfo eller på vores landsdækkende app 'Trafikinfo', hvor du altid kan holde dig opdateret om den aktuelle trafiksituation.

Læs Vejdirektoratets komplette prognose for sommerferien påvd.dk, hvor der er en oversigt over vores store vejarbejdere, gode råd til trafikanterne, information til dem, der skal sydpå, samt en oversigt over sommerens festivaller.

Rigtig god sommer og god tur ud i ferielandet

Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter, tlf.: 2061 2664
Oprettet
18-06-2014.
Senest opdateret
20-06-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index