Søg
Pressemeddelelse

Sommerferietrafik med forhindringer

Når skolerne på fredag ringer ud for sidste gang, går startskuddet til nogle af årets største rejsedage i form af den første weekend i sommerferien. Her pakker tusindvis af danskerne traditionelt bilerne og kører af sted på ferie.
22. juni 2015
​Denne gang bevæger de sig imidlertid ud på et vejnet med forhindringer, som vil sinke trafikken og skabe kø – især på Sjælland.

Derfor råder vi alle bilister til at orientere sig om trafikforholdene, inden de kører hjemmefra.

Med den rette forberedelse kan man minimere risikoen for at spilde dyrebar ferietid på at sidde i kø.

Flaskehals på Køge Bugt Motorvejen
Man skal primært være opmærksom, hvis ens ferierute går over Køge Bugt Motorvejen. Her er vi i gang med en udbygning, der giver trafikale udfordringer – ikke mindst i sommerferiens rejseweekender.

Området er knudepunkt for trafik mellem hovedstadsområdet og landsdelene mod vest og syd, og et meget stort antal rejsende passerer denne kritiske strækning i weekenderne. Så her skal man regne med forlænget rejsetid.

Det vil også være en god idé at køre uden for de mest belastede tidsrum, altså tidligt om morgenen eller om aftenen.

Sneglefart på Vestmotorvejen og spærring af Vallensbækgrenen på Motorring 4
Derudover vil Vestmotorvejen og Motorring 4 blive ramt af særtransporter og spærring i perioden fra torsdag den 25. juni til søndag den 28. juni.

Banedanmark skal sætte fundamenter til en ny jernbanebro op. Broelementerne skal fragtes på store lastbiler fra Korsør Havn til Vallensbæk – og det betyder sneglefart på Vestmotorvejen i østgående retning i aften- og nattetimerne fra torsdag den 25. juni til søndag den 28. juni. Nærmere bestemt fra klokken 20 til klokken 06 om morgenen.

Særtransporterne betyder også, at Vestmotorvejen bliver spærret i begge retninger i en periode på omkring en halv time cirka ved 22-tiden alle de berørte aftener.

Desuden vil Motorring 4, Vallensbækgrenen, være lukket i den kommende weekend fra fredag aften kl. 19.00 til mandag morgen kl. 06.00 på strækningen fra Ishøj Stationsvej til og med Vallensbæk Sø i nordgående retning.Det skyldes, at fundamenterne til den nye jernbanebro skal monteres.

Trafikken i retning mod Roskilde, Ballerup og København ledes via omkørselsruter.

Operationen med særtransporter og lukning af Vallensbækgrenen gentages i uge 30. Her lukkes Vallensbækgrenen blot i sydgående retning.

Lørdag lig med trængsel på vejene
Derudover skal man helt generelt være opmærksom på, at det om sommeren primært er lørdagene, der er de store rejsedage.

Lørdage er typisk skiftedag i udlejningssommerhuse og ferielejligheder. Og både på tværs af landet og på mange lokale veje pakker trafikken godt til, især på lørdage mellem klokken 10 og klokken 16.

Se udvidet prognose med Danmarkskort over alle vejarbejder og oversigt over de travleste resedage.

Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter, tlf: 20612664
Oprettet
22-06-2015.
Senest opdateret
26-06-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index