Søg
Pressemeddelelse

Tag vejarbejdet med et smil

Trafikanterne på motorvejen mellem Nørre Aaby og Middelfart på Fyn vil fra i dag blive mødt af en helt ny slags motorvejsskilte.
07. marts 2013
Smiley-skilte i vejsiden vil nemlig fortælle trafikanterne, hvor langt de endnu skal køre i anlægsarbejdet på strækningen.

Vejdirektoratet går i dag i gang med at udbygge de 10 kilometer motorvej fra to til tre spor i hver retning. Al trafikken kører derfor i motorvejens nordside, mens sydsiden bliver udbygget.

Projektleder Mike Boesen i Vejdirektoratet håber, at trafikanterne vil tage imod de nye skilte med et smil:

”Vi ved godt, at det er irriterende at køre i et langstrakt vejarbejde. Især hvis du er i tvivl om, hvor langt det endnu varer ved. På en anderledes og lidt sjov måde, vil vi gerne give trafikanterne en mulighed for at se en ende på vejarbejdet,” siger han.

vd_smileys_glad-grøn.jpg

Jo kortere distance jo større smil
Smiley-skiltene står i hele anlægsarbejdets længde og bliver gladere og gladere jo kortere, der endnu er tilbage af vejarbejdet. Samtidig angiver skiltet det præcise antal kilometer, som trafikanterne skal køre før de er ude på den anden side.

”Det er vigtigt for Vejdirektoratet, at trafikanterne så godt som muligt bliver oplyst om vores vejarbejder før og under rejsen. Med smiley-skiltene kender de den præcise længde på vejarbejdet, mens de er på farten. Det håber vi, de bliver glade for,” siger Mike Boesen.

De nye smiley-skilte mellem Nørre Aaby og Middelfart er et forsøg fra Vejdirektoratets side. Hvis trafikanterne tager godt imod skiltene, bliver forsøget muligvis udvidet til andre vejarbejder.

Udbygningen af motorvejens sydside varer frem til december 2013. I 2014 er det så nordsiden, der på tilsvarende vis skal udbygges.

Yderligere oplysninger:

Projektleder
Mike Boesen
Tlf.: 7244 2261
Email: mik@vd.dk

Kommunikationsmedarbejder
Bjørn Kock Sørensen
Tlf.: 7244 2316
Email: bjks@vd.dk​​
 

 Gå til

 
Oprettet
07-03-2013.
Senest opdateret
07-03-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index