Søg
Pressemeddelelse

Tidlig julegave til pendlere og naboer mellem Silkeborg og Aarhus

På decembers første dag åbner transportminister Magnus Heunicke den nye motorvej mellem Hårup og Låsby. Alle er velkomne til at deltage i åbningsfesten på den kommende rasteplads, Sønderskov.
19. november 2014
Inden længe får de flere tusinde bilister, der dagligt pendler mellem Aarhus og Silkeborg, en nemmere hverdag i trafikken.
 
Den 1. december åbner transportminister Magnus Heunicke nemlig den nye motorvej mellem Hårup og Låsby, som er første strækning på den kommende motorvej ved Silkeborg.
 
Det nye stykke motorvej vil gøre en stor positiv forskel for bilisterne på en strækning, der i dag er stærkt trafikeret i både morgen- og eftermiddagsmyldretiden.
 
”De 11 kilometer motorvej vil have stor betydning for rigtig mange mennesker,” siger anlægschef Søren Andersen fra Vejdirektoratet. ”Pendlerne kommer virkelig til at mærke, at de ikke skal køre i kortege gennem Hårup, Linå, Mollerup og Låsby.”
 
Samtidig får beboerne i de landsbyer, som den nuværende hovedvej kører igennem, også store gevinster ud af det nye stykke motorvej. Vejdirektoratet forventer, at motorvejen vil betjene i gennemsnit 20.000 køretøjer om dagen; trafik, der for en stor dels vedkommende bliver trukket bort fra landsbyerne.
 
”Og det får beboerne naturligvis glæde af,” siger Søren Andersen. ”Den nye motorvej giver naboerne til landevejen et meget bedre lokalmiljø.”
 
På selve åbningsdagen kan naboerne til den gamle landevej være med til at åbne den nye motorvej sammen med transportminister Magnus Heunicke og borgmestrene fra Silkeborg og Skanderborg Kommuner, Steen Vindum og Jørgen Gaarde.
 
Vejdirektoratet inviterer til åbning på rastepladsen Sønderskov ved Låsby, og alle interesserede er velkomne.
 
Nye muligheder for de to kommuner
Den nye motorvej løber gennem både Silkeborg og Skanderborg kommuner. I Skanderborg kommune ser borgmester og formand for Business Region Aarhus, Jørgen Gaarde, frem til de muligheder, den nye motorvej giver.
 
”Åbningen af motorvejen fra Låsby til Hårup vil gavne hele Østjylland, fordi vi nu styrker aksen Aarhus, Silkeborg, Herning. For Skanderborg Kommunes vedkommende giver motorvejen nye udviklingsmuligheder blandt andet i området omkring Låsby, som nu bliver endnu mere attraktiv at bo og arbejde i,” siger Jørgen Gaarde.
 
Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune er helt enig med Jørgen Garde i, at motorvejen bliver en gevinst for regionen.
 
”Det østjyske vækstområde bliver bedre forbundet med Silkeborgmotorvejen, og det kommer både borgere og virksomheder til gavn. Hvis du pendler mellem Silkeborg og Aarhus, får du op til to timer mere om ugen til familie og fritid, og som virksomhed kommer du tidsmæssigt tættere på både medarbejdere og kunder – og det ovenikøbet et helt år før beregnet,” siger Steen Vindum. 
 
”Silkeborg Kommune etablerer fire spændende erhvervsområder langs Silkeborgmotorvejen. Erhvervsområdet i Hårup ligger kun 7 minutter fra Silkeborg og 15 minutter fra Aarhus, og med egen til- og frakørsel bliver området meget attraktivt for virksomheder, der ønsker nem adgang til motorvejen,” siger Steen Vindum.
 
Taler, film og julestemning
Transportministeren åbner motorvejen klokken halvtolv, men både før og efter foregår der ting og sager på rastepladsen.
 
Allerede fra klokken 9.30 kan interesserede tage på guidet bustur på den nye motorvej. Busserne kører fra rastepladsen Sønderskov og fra tilslutningsanlægget ved Hårup. Den sidste bus kører cirka klokken 10.30.
 
På rastepladsen udstiller Skanderborg og Silkeborg museer arkæologiske fund fra strækningen og arkæologerne vil gerne tale med gæsterne. De to kommuner er også til stede og klar til en snak. Vejdirektoratet viser, hvordan vejen er blevet til, bl.a. med luftfotos, kort og plancher, og til dem, der vil vide, hvad Vejdirektoratet egentlig er, er der en film om Vejdirektoratet.
 
Hele arrangementet bliver akkompagneret af Skanderborg musikskole, der tager et julet program med, og der er grillpølser til alle efter indvielsen.
 
Program:
9.30-10.45:
Mulighed for bustur på den nye motorvejsstrækning med en guide
 
11.00:  
Mødested: Telt på rasteanlægget Sønderskov ved Låsby
 
11.05:  
Vejdirektør Per Jacobsen byder velkommen
Præsentation af projektet ved projektchef Carsten Sandgaard
 
11.15:  
Transportminister Magnus Heunicke taler
Borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune, taler
Borgmester Jørgen Gaarde, Skanderborg Kommune, taler
 
11.30: 
Transportminister Magnus Heunicke indvier motorvejen
 
11.45: 
Let traktement
 
12.30:
Forventet afslutning
 
Sted: Rasteanlægget Sønderskov ved Låsby
 
Yderlige oplysninger
Anlægschef Søren Andersen, 7244 2444, soan@vd.dk
Kommunikationskonsulent Katinka Fischer-Nielsen, 7244 2319, kafn@vd.dk
 
Pressen er velkommen til at dække åbningen. Tilmelding til kommunikations-konsulent Katinka Fischer-Nielsen, kafn@vd.dk 72442319 / 22728110
 
Fakta
Motorvejen mellem Hårup og Låsby er cirka 11 kilometer lang. Den er bygget i perioden 2012-2014.
Oprettet
19-11-2014.
Senest opdateret
19-11-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index