Søg
Pressemeddelelse

To års vejarbejde på Danmarks mest trafikerede motorvej

Trafikanterne på Køge Bugt Motorvejen har indtil videre ikke set meget til arbejdet med at udbygge Køge Bugt Motorvejen mellem Greve S – Solrød S.
15. marts 2013

​Det ændrer sig indenfor de næste par uger, hvor Vejdirektoratet vil gå i gang med arbejdet på selve vejen. Vejen skal udbygges fra seks til otte spor og arbejdet er planlagt til at gå i gang i påskeugen, fortæller projektleder Preben T. Pedersen fra Vejdirektoratet. 

”Det sidste halve års tid har vi været i gang med en række arbejder uden for selve motorvejen, men nu er tiden altså kommet til at vi påbegynder arbejdet på selve motorvejen”, siger Preben T. Pedersen.

Allerede i weekenden 23. – 24. marts kan trafikanterne vente at se de første tegn på arbejde.

Under og efter påsken
I den følgende uge vil der blive etableret nye striber på hele strækningen fra Greve S til Solrød S og for trafikanterne betyder arbejdet følgende ændringer: 

  • Tre indsnævrede kørebanespor
  • En skiltet hastighed på 80 km
  • En mindre sideflytning af trafikken hen over midterrabatten, hvor Tåstrupvej løber under motorvejen (Broen skal udskiftes)
  • Frakørselsrampen ved tilslutningsanlæg <29> Greve S lukkes i sydgående retning. (Broen over motorvejen skal udskiftes). Der henvises til afkørsel <28> eller <30>

Tavler skal hjælpe på flow
”Det er jo Danmarks mest trafikerede motorvej, så vi har valgt at starte op i en uge, hvor der er færre biler på vejen. Men uanset hvordan vi end vender og drejer det, vil der selvfølgelig kunne opstå gener og ekstra kø-kørsel for trafikanterne,” siger Preben T. Pedersen.

For at hjælpe på et mere glidende trafik-flow gennem vejarbejdet aktiverede Vejdirektoratet for et par uger siden en række nye elektroniske tavler, der kan variere hastighedsgrænsen efter den aktuelle trafiksituation og give trafikanterne information om rejsetider på strækningen.

”Der er naturligvis altid en tilvænningsperiode for trafikanterne på den slags tavler, men vi fornemmer, at trafikanterne nu har taget godt imod det. Det vigtige i den sammenhæng er at understrege, at de elektroniske hastighedstavler har samme gyldighed som de faste tavler. Og selv om man ikke umiddelbart kan se en grund til at sætte farten ned, så skyldes det en trafiksituation længere fremme,” siger Preben T. Pedersen.

Færdig et år før tid
De ekstra spor på motorvejen var oprindeligt planlagt til at åbne i 2016. Som et forsøg på at minimere generne for trafikanter og naboer bad Vejdirektoratet entreprenørerne om at komme med bud på både en forceret og en ”normal” gennemførelse, for at se hvilke prisforskelle, der måtte være. Da tilbuddene kom ind, viste det sig, at det billigste tilbud var ved en forceret tidsplan, der vil medføre at udbygningen står klar allerede i 2015.

Yderligere oplysninger
Projektleder Preben T. Pedersen, Vejdirektoratet, tlf.: 72 44 37 07

Oprettet
15-03-2013.
Senest opdateret
15-03-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index