Søg
Pressemeddelelse

To nye motorveje til bilisterne i 2015 og flere på vej

Udvidelse af Køge Bugt Motorvejen til otte spor mellem Greve og Solrød og åbning af 2. etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Tværvej ved Smørum. Det er højdepunkterne i Vejdirektoratets kalender for 2015.
05. januar 2015

2015 bliver endnu et travlt år for Vejdirektoratet, til glæde for de danske trafikanter.

Først og fremmest bliver der noget at se frem til for bilisterne på de sjællandske motorveje i 2015. To markante strækninger åbner med adskillige kilometer ny asfalt. Det drejer sig om de to store vejprojekter: 1. etape af udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen til otte spor og 2. etape af Frederikssundmotorvejen.

Vejdirektoratet forventer at åbne begge projekter i fuldt omfang i det tidlige efterår, men danskerne har allerede i et stykke tid nydt godt af dele af de nye strækninger.

Hele 1. etape af udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen fra Greve S til Solrød S er på otte kilometer, men i december tyvstartede Vejdirektoratet ved at åbne for et ekstra kørespor på de første tre kilometer mellem Karlslunde og Greve S i både nord- og sydgående retning. I løbet af januar 2015 åbner samme strækning til Solrød Byvej.

Køge Bugt Motorvejen er i forvejen Danmarks mest trafikerede motorvej med flere end 110.000 bilister i døgnet. Derfor er udvidelsen fra seks til otte spor tiltrængt, siger Vejdirektoratets områdechef for anlæg øst for Storebælt, Erik Stoklund Larsen.

"Vi åbner lige så hurtigt for de nye veje, som det er muligt for os, så de mange tusinde daglige bilister kan få glæde af den nye asfalt, efterhånden som den bliver færdig. Det har haft høj prioritet på Køge Bugt Motorvejen. Vi ved, at det betyder meget for pendlerne, at de ikke skal vente til, at det hele kan åbne på én gang", siger Erik Stoklund Larsen.

Den resterende del af motorvejen til Køge - den 2. etape på seks kilometer - forventer Vejdirektoratet at åbne med ekstra spor i 2017.


Gave til hovedstadens pendlere

I det sene efterår 2014 åbnede det nye, store motorvejskryds, der forbinder Frederikssundmotorvejen med Motorring 4 ved Ballerup vest for København, så man her har fået en lille forsmag på, hvad fremtiden bringer. Næste år åbner så hele 2. etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Tværvej ved Smørum.

Frederikssundmotorvejen og Motorring 4 hører til blandt de absolut vigtigste pendlerruter i hovedstadsregionen, så også her er der god grund til at glæde sig for trafikanterne, mener Erik Stoklund Larsen.

"2. etape af Frederikssundmotorvejen er en ny motorvej, som vi først kan åbne, når tilslutningerne til det øvrige vejnet er på plads, og vejen står helt færdig. Arbejdet går helt efter planen, så her forventer vi at åbne som planlagt senest i det tidlige efterår 2015," siger Erik Stoklund Larsen.

2. etape af Frederikssundmotorvejen er fem kilometer lang. Den løber mellem Motorring 4 og den nye Tværvej ved Smørum og er en del af en vedtaget motorvejsstrækning helt til Frederikssund.

Motorveje på vej i Jylland


I Jylland åbnede etapen på cirka 11 kilometer mellem Hårup og Låsby på Silkeborgmotorvejen så sent som 1. december. I 2015 fortsætter arbejdet med at føre motorvejen ind gennem Silkeborg by og ud på den vestlige side til Funder, hvor den skal lægges sammen med Herningmotorvejen. Strækningen gennem Silkeborg rummer det mest komplekse anlægsarbejde, som for eksempel en tunnel.

Denne sidste etape af Silkeborgmotorvejen åbner dog ikke før 2016, men når den er færdig, kan man køre på motorvej hele vejen fra Aarhus til Herning.

"Vi er nået flot i mål med de 11 kilometer fra Låsby til Hårup, men vi mangler stadig de sidste 18 kilometer, så det gælder om at fortsætte det gode arbejde," siger Områdechef for anlæg vest Søren Andersen.

I det midt- og vestjyske er der også gang i et andet stort motorvejsvejprojekt, nemlig Holstebromotorvejen mellem Herning og Holstebro. Denne vestjyske motorvej bliver cirka 40 kilometer lang, når den åbner i henholdsvis 2017 og 2018.

I februar 2015 afsluttes de sidste detailbesigtigelser. Vejdirektoratet har netop indgået kontrakt med entreprenøren M.J. Eriksson, der kommer til at stå for selve anlægsarbejdet på de to første entrepriser. Der forventes 1. spadestik februar eller marts.

"Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet i marken. Vi har en stram tidsplan med åbning af vejen mellem Aulum og Snejbjerg til foråret 2017, men med aftalen i dag er vi sammen med entreprenøren klar til at løse opgaven," siger Søren Andersen.

De resterende entrepriser på Holstebromotorvejen udbydes i løbet af 2015.

Derudover arbejder Vejdirektoratet blandt andet landsdækkende på tilslutningsanlæg til eksisterende motorveje, justeringer af vejnettet, så der bliver bedre plads til modulvogntog, og et skibsstødsprojekt, som skal forstærke fire broer, så de bliver bedre beskyttet ved kollisioner med skibe. Det drejer sig om Aggersundbroen, Limfjordsbroen, Sallingsundbroen og Svendborgsundbroen.

Så der er masser at se frem til fra Vejdirektoratet i 2015.


Yderligere spørgsmål:

Erik Stoklund Larsen, Områdechef, anlæg øst: 2122 4496, esl@vd.dk
Søren Andersen, Områdechef, anlæg vest: 7244 2444, soan@vd.dk 
 
 
 

 

 Store anlægsarbejder i 2015

 
• Køge Bugt Motorvejen: 1. etape af udvidelsen fra seks til otte spor. (åbner 2015)
• Frederikssundmotorvejen: 2. etape mellem Motorring 4 og Tværvej ved Smørum. (åbner 2015)
• Silkeborgmotorvejen: Etapen mellem Funder og Hårup (åbner 2016)
• Holstebromotorvejen: Etapen mellem Aulum og Snejbjerg (åbner 2017) og etapen mellem Holstebro og Aulum (åbner 2018)
• Fynske Motorvej: Nyt tilslutningsanlæg ved Odense (åbner 2016)
• Modulvogntog: Landsdækkende justeringer af vejnettet (foregår spredt ud over 2015)
• Skibsstødsprojekter: Forstærkning af fire broer: Aggersundbroen, Limfjordsbroen, Sallingsundbroen og Svendborgsundbroen (afsluttes 2015-2016)
 

 Kort og fotos

 
Oprettet
05-01-2015.
Senest opdateret
05-01-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index