Søg
Pressemeddelelse

To travle lørdage venter i efterårsferien

Vejdirektoratet forventer store trafikdage i begge ender af den kommende ferie
06. oktober 2015
​To livlige lørdage på motorvejene i det centrale og sydlige Danmark venter i efterårsferien.
 
Lørdag den 10. oktober er feriens største udrejsedag med markant tæt trafik det meste af dagen, særligt i retning fra Sjælland mod Jylland og sydover mod Tyskland.
 
Dog vil man kunne mærke en forskel allerede fra fredag den 9. oktober fra omkring klokken 14, hvor den første rejsetrafik blander sig med myldretidstrafikken og lægger et ekstraordinært stort pres på især motorvejene ud af de store byer, herunder i særdeleshed Køge Bugt Motorvejen.
 
Den modsatrettede hjemrejsetrafik i retning fra Jylland mod Sjælland og nordover fra grænseovergangene i Sønderjylland samt via færgeruterne ved Rødby og Gedser fordeler sig over både lørdag og søndag den 17. og 18. oktober med en forventet overvægt af rejsende om lørdagen imellem kl. 10 og 18.
 
Stor fremkommelighed og fine køretider på vejene i hele landet er til gengæld den lovende udsigt for alle hverdage i uge 42. Og de største gevinster vil naturligvis især kunne inkasseres i myldretiderne.  
 
De mest belastede strækninger på rejsedagene
Vejdirektoratet forventer, at især Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen, Fynske Motorvej, Østjyske Motorvej og Midtjyske Motorvej vil opleve meget trafik mellem landsdelene på de store rejselørdage i efterårsferien.
 
Mange vil dog også benytte Holbækmotorvejen og rute 21, som forbinder Sjælland og Jylland via færgeruterne ved Sjællands Odde.
 
Sønderjyske Motorvej er topscoreren, når det gælder rejsetrafikken mellem Danmark og Tyskland, dog skarpt forfulgt af Sydmotorvejen, hvor der især på strækningen ved Rødby kan opstå kødannelser og forsinkelser i forbindelse med færgetræk.  
 
Større kapacitet og bedre komfort på Køge Bugt Motorvejen
Den mest trafikerede danske motorvej - nemlig Køge Bugt Motorvejen - har fået et mærkbart kapacitetsløft med fire spor i begge retninger mellem Ishøj og Solrød.
 
Strækningen står nu færdig med ny asfalt og bedre fremkommelighed på såvel rejsedage som i myldretiderne. Men husk, at der stadig arbejdes intensivt på de sidste cirka 5 km mellem Solrød og Køge, så kør særligt opmærksomt gennem dette område. Hastighedsbegrænsning, smalle spor samt byggeaktivitet på eller tæt på kørebanen er nemlig vilkårene på strækningen helt frem til 2017.
 
Læs hele prognosen for efterårsferien.
 
Følg i øvrigt trafikudviklingen og de seneste trafikinformationer på trafikinfo.dk eller på Twitter.
 
Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter: 2061 2664
Oprettet
06-10-2015.
Senest opdateret
06-10-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index