Søg
Pressemeddelelse

Transportminister indviede motorvej med samkørselsplads

Transportminister Pia Olsen Dyhr indviede tirsdag Kalundborgmotorvejen og tog første spadestik til en ny samkørselsplads
27. august 2013
Den officielle indvielse fandt sted tirsdag 27. august i tilslutningsanlægget ved Motorvejskryds Holbæk. Netop her går Vejdirektoratet til foråret i gang med at anlægge en samkørselsplads.
 
”Hvis man kigger på de biler som kører ind ad motorvejen hver morgen, så er der rigtigt mange biler, hvor der kun sidder en person i. Derfor er det en rigtig god idé med sådan en samkørselsplads, hvor man kan mødes og følges i samme bil ind mod København,” sagde transportminister Pia Olsen Dyhr i sin indvielsestale.
 
Samkørselspladsen var ikke med i det oprindelige budget for motorvejen, men med god økonomistyring er det lykkedes at få plads i budgettet til blandt andet en samkørselsplads.
 
Ud over samkørselspladsen har budgettet også givet mulighed for at etablere nogle variable hastighedstavler på Skovvejen ved Sdr. Jernløse. De skal få bilisterne til at sænke farten efter motorvejens ophør (i retning mod Kalundborg). Det vil forebygge både uheld og trafikpropper.
 
Til indvielsen talte også vejdirektør Per Jacobsen fra Vejdirektoratet og borgmester Sørens Kjærsgaard fra Holbæk.
 
Vejdirektoratet har siden efteråret 2010 arbejdet på at bygge de første 6,5 kilometer af Skovvejen mellem Holbækmotorvejen (Elverdam) og Ringstedvej (Regstrup) om fra motortrafikvej til en 4-sporet motorvej. Opgraderingen består primært af et nyt tilslutningsanlæg ved Roskildevej, tre nye broer, forlægning af lokalveje og et midterautoværn på hele strækningen.
 
Den nye motorvej blev reelt taget i brug i juli 2013. Siden har der har været nogle småarbejder med asfalt omkring ramperne og afmærkningen på vejen. Samkørselspladsen ved Roskildevej skal stå klar i sommeren 2014 og derefter overtager Holbæk Kommune driften af det.
  
Yderligere oplysninger
Projektleder Christian Tolderlund, Vejdirektoratet, tlf.: 72 44 37 31
Kommunikationskonsulent Brian Christensen, Vejdirektoratet, tlf.: 72 44 37 55
Oprettet
27-08-2013.
Senest opdateret
27-08-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index