Søg
Pressemeddelelse

Transportministeren åbner Midtjyske Motorvej ved Vejle mandag den 30. september

Transportminister Pia Olsen Dyhr klipper snoren, når Vejdirektoratet åbner den omkring 14 kilometer lange motorvej mellem Ølholm og Vejle mandag den 30. september. Motorvejen bliver en del af Midtjyske Motorvej.
09. september 2013
Motorvejen er sidste del af motorvejsprojektet mellem Riis, Ølholm og Vejle, hvoraf strækningen på omkring 10 kilometer mellem Riis og Ølholm åbnede i september 2012.

Projektet indeholder også en omkring 3 kilometer lang udbygning af E45 mellem tilslutning 59 Hornstrup og tilslutning 60 Vejle Nord fra fire til seks spor.

Transportministeren ser frem til åbningen og festligholdelsen af den nye motorvej:

”Det er jo en kendt sag, at vejnettet omkring Vejle har været en flaskehals i en årrække. Det har givet køkørsel, spildtid og i øvrigt øget risiko for uheld. Det er glædeligt, at vi nu har fået gjort noget ved de problemer. Samtidig får vi løftet forholdene for den meget omfattende erhvervstrafik i området. Det er vigtigt for de lokale virksomheder, at vi nu får en mere tidssvarende vej. Med den nye motorvej binder vi for alvor trekantområdet og Herningområdet sammen,” siger Pia Olsen Dyhr.

Udbygning ved Vejlefjordbroen fejres samme dag
Vejdirektoratet fejrer samme dag ibrugtagningen af de ekstra spor på E45 mellem tilslutning 60 Vejle Nord henover Vejlefjordbroen og frem til tilslutning 61 Vejle Syd.

Strækningen er en del af udbygningsprojektet mellem Skærup og Vejle Nord, men de 3,5 kilometer nye spor ved Vejlefjordbroen blev allerede taget i brug i slutningen af juni.

Resten af strækningen ned til Skærup åbner senere på efteråret. De nye spor mellem Vejle Nord og Vejle Syd er der ifølge transportministeren god grund til at fejre:

”Det er meget glædeligt, at vi allerede nu, to år tidligere end planlagt, får mere plads på E45 ved Vejle. Vejlefjordbroen er som bekendt en af landets mest trafikerede motorvejsstrækninger, hvor mange danskere tilbringer unødvendig meget tid hver eneste dag på grund af køer. Med åbningen af de ekstra spor får vi gjort noget ved trængselsproblemerne, og når resten af strækningen åbner senere på året, har vi virkelig fået et markant løft af fremkommelighed og sikkerhed på E45,” siger Pia Olsen Dyhr.

Transportministeren klipper snoren om eftermiddagen mellem klokken 13.00 og 14.00 mandag den 30. september. Vejdirektoratet sender et mere detaljeret program ud med tid og sted for fejringen på et senere tidspunkt. Alle vil være velkomne til at overvære åbningen.

Billedtekster:
Kort: Den nye motorvej mellem Vejle og Herning kobler på E45 lige nord for Vejle. Udbygningen af sporene omkring Vejlefjordbroen sikrer god plads til trafikken, når den nye motorvej åbner den 30. september.
Ministerbillede: Transportminister Pia Olsen Dyhr taler ved indvielsen af Kalundborgmotorvejen 27. august 2013.

Yderligere oplysninger:
Projektchef Søren Andersen, tlf.: 7244 2444, email: soan@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 2129 0733, email: man@vd.dk
Oprettet
09-09-2013.
Senest opdateret
12-09-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index