Søg
Pressemeddelelse

Transportministeren besøger Silkeborgprojektet

Vejdirektoratet er vært, når transportminister Henrik Dam Kristensen mandag den 8. april lægger vejen forbi det store motorvejsbyggeri i og omkring Silkeborg.
04. april 2013

​Ministeren har udtrykt stor interesse i at se, hvordan det går med det omfattende anlægsprojekt, og Vejdirektoratet ser frem til at vise ministeren rundt, fortæller Vejdirektør Per Jacobsen:

”Silkeborgprojektet er et af vores mest spektakulære anlægsprojekter lige nu, blandt andet fordi det er en helt ny motorvej, der delvist bliver anlagt ind gennem Silkeborg by. Det vil ministeren gerne se nærmere på, og vi glæder os til at vise projektet frem,” siger han.

Ministeren til fods og i bus
Transportministerens rundtur begynder på Vejdirektoratets tilsynskontor i Silkeborg lige ved motorvejstraceet, hvor han fra projektleder Carsten Sandgaard vil få en kort gennemgang af projektet.

Herefter går turen til fods udenfor, hvor han besøger byggepladsen for den nedgravede bymotorvej.

Derefter kører ministeren i bus gennem projektet på strækningen fra Silkeborg og ud til Låsby, hvor motorvejen i 2016 bliver koblet på den eksisterende motorvej fra Aarhus.

Alle de store broer på projektet er netop nu i gang med at blive støbt, og derfor gør bussen blandt andet holdt ved byggepladsen for broen, der skal føre motorvejen over Gudenåen.

Derudover vil ministeren besøge brobyggerierne i Nordskoven og ved Korskær Bæk, der begge er unikke naturområder, som de pågældende broer skal beskytte.

Projektets særlige udfordringer og løsninger
På turen vil Vejdirektoratet fokusere på, at give ministeren et indblik i de særlige udfordringer, som Silkeborgprojektet giver Vejdirektoratet samt i de mange forskellige løsninger, der er blevet valgt. Når ministeren når til Låsby, slutter turen.

Silkeborgprojektet er et stort projekt
Der er på nuværende tidspunkt skrevet kontrakt på 13 større entreprisekontrakter spændende mellem 40 mio.kr. til 345 mio.kr.

Entrepriserne er alle bro- eller konstruktionsentrepriser, da disse skal påbegyndes 1-2 år forud for jord- og belægningsentrepriserne.

Der vil gennem de kommende otte måneder blive udsendt udbudsmateriale til de seks store jord- og belægningsentrepriser, der skal etablere selve motorvejen.  Disse entrepriser vil tilsammen repræsentere en værdi på mere end en milliard kroner og forventes gennemført i perioden fra foråret 2013 til åbningerne i efterårene 2015 og 2016.

Yderligere oplysninger:
Projektleder Carsten Sandgaard, 7244 22 23, cac@vd.dk
Kommunikationsmedarbejder Bjørn Kock Sørensen, 7244 2316, bjks@vd.dk


Hent billedet i boksen til højre.

 

 Billede af Henrik Dam Kristensen

 
Oprettet
04-04-2013.
Senest opdateret
04-04-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index