Søg
Pressemeddelelse

Transportministeren indvier Kalundborgmotorvejen

Trafikanterne i Nordvestsjælland har fået sig et nyt stykke motorvej.
20. august 2013
Vejdirektoratets arbejde med at omdanne de første 6,5 kilometer af Skovvejen ved Holbæk til motorvej er gennemført og vejen taget i brug af trafikanterne. Nu mangler bare den officielle indvielse, og den tager den nye transportminister Pia Olsen Dyhr sig af tirsdag den 27. august.
”Vejen vil gøre hverdagen lettere for både erhvervslivet, de mange pendlere og den lokale trafik i området. Samtidig er sikkerheden på strækningen forbedret i kraft af at bl.a. en række kryds er nedlagt. Det synes jeg er godt,” siger Pia Olsen Dyhr.
Ud over transportministeren vil også Vejdirektoratets direktør Per Jacobsen og Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard tale ved indvielsen.

Opgraderingen til motorvej betyder, at strækningen Elverdam-Regstrup på Skovvejen skifter navn til Kalundborgmotorvejen.

Vejdirektoratets projektleder Christian Tolderlund fortæller, at en af de markante ændringer ved vejen er at de tre tidligere vejkryds nu er væk. Den ene krydsende vej er ført over motorvejen, den anden vej er ført under og den tredje har fået ændret sit forløb, så den nu fører op til det nye tilslutningsanlæg.

”Ved at fjerne den direkte udkørsel til vejen og sætte autoværn op i midterrabatten har vi skabt en mere sikker vej for trafikanterne og øget fremkommeligheden for de mange, der færdes på den hver dag,” siger Christian Tolderlund.

Vejdirektoratet har siden efteråret 2010 arbejdet på at bygge de første 6,5 kilometer af Skovvejen mellem Holbækmotorvejen (Elverdam) og Ringstedvej (Regstrup) om fra motortrafikvej til en 4-sporet motorvej. Opgraderingen består primært af et nyt tilslutningsanlæg ved Roskildevej, tre nye broer, forlægning af lokalveje og et midterautoværn på hele strækningen.

”Vi vil gerne sige tak til både de lokale trafikanter og pendlerne for deres tålmodighed. Det kan ikke undgås at give gener, når vi bygger om på en vej i fuld drift, men vi har formået at få det til at fungere, og nu kan trafikanterne så nyde resultatet,” siger Christian Tolderlund.
Oprettet
20-08-2013.
Senest opdateret
20-08-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index