Søg
Pressemeddelelse

Transportministeren indvier det tredje spor på Den Fynske Motorvej mellem Nørre Aaby og Middelfart

Transportminister Magnus Heunicke klipper snoren, når Den Fynske Motorvej E20 udvides fra fire til seks spor mellem Nørre Aaby og Middelfart den 6. oktober.
17. september 2014
Strækningen på godt ti kilometer i forlængelse af Lillebæltsbroen vil øge fremkommeligheden og give bilisterne mindre ventetid i kø ved uheld. Oven i købet står den færdig før tid.
 
De fleste bilister mellem Fyn og Jylland har nok mærket trængslen i trafikken på Fynsiden af Lillebæltsbroen. Fremover bliver der bedre plads, for udbygningen af Den Fynske Motorvej mellem Nørre Aaby og Middelfart står klar til brug mandag den 6. oktober, hvor motorvejen går fra at være firesporet til at være sekssporet.

Arbejdet skulle egentlig først afsluttes til næste år. Men Vejdirektoratet og entreprenøren har arbejdet hurtigt, og derfor kan bilisterne før planlagt allerede til oktober få bedre plads på vejen.

Det glæder transportminister Magnus Heunicke:

”Det her er endnu et eksempel på, at det kan lade sig gøre at levere store anlægsprojekter til tiden og til prisen – og endda hurtigere en planlagt. Det er flot arbejde af Vejdirektoratet, entreprenøren og de hundredevis af arbejdere, der har knoklet for at få projektet færdig i rette tid.

Trafikken på Fyn har i mange år været domineret af en stadig stigende mængde tung godstransport og pendlere. Det har været en stor mundfuld at klare for fire spor. Vi har set lange køer og tæt kørsel, især ved uheld. På strækningen lige før Lillebæltsbroen på Vestfyn har motorvejen haft kapacitetsproblemer, og det har været et stort ønske for os at gøre noget ved det. Derfor ser jeg frem til at komme til Middelfart og indvie de nye spor.”

Borgerne i netop Middelfart-området får med udbygningen markant bedre adgangsforhold til motorvejen gennem det nye tilslutningsanlæg 58a ved Aulbyvej. Det ekstra tilslutningsanlæg og de nye spor gør det nemmere at komme frem.

”Udbygningen bliver til fordel for erhvervslivet, som hurtigere får varer og medarbejdere frem og tilbage mellem landsdelene. Den gavner ikke kun motorvejstrafikanterne, men vil også styrke den regionale udvikling i Middelfart. Samtidig dæmper vi støjen på strækningen med støjdæmpende slidlag på asfalten og støjskærme,” siger Magnus Heunicke.

Vejdirektoratet sender et detaljeret program ud om indvielsen på et senere tidspunkt. Alle er velkomne til at deltage i arrangementet.

Yderligere oplysninger:
Projektchef Søren Andersen, Vejdirektoratet, 7244 2444, soan@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, 2129 0733, man@vd.dk
 

 Billeder

 
Oprettet
17-09-2014.
Senest opdateret
17-09-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index