Søg
Pressemeddelelse

Tydeligere rundkørsel skal forhindre uheld

Trafikanter fra motorvejen har det med at overse rundkørslen ved motorvejsafslutningen ved Hirtshals Syd. Kombineret med for høj hastighed har det ført til uheld, men nu bygger Vejdirektoratet rundkørslen om.
06. november 2014

​Trafikken på Hirtshals Motorvejen kører mod nord i høj hastighed, men lige syd for Hirtshals hører motorvejen brat op, og det er et problem.

Motorvejen ligger i en svag venstrekurve umiddelbart før rundkørslen, og rundkørslens midterø fremtræder i dag ikke særlig tydelig. Når bilisterne samtidig kommer kørende med for høj hastighed, selvom der er hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen, fører det til uheld.

Faktisk er stedet udpeget som en sort plet. Det vil sige et sted, hvor der sker uforholdsmæssigt mange ulykker.

Det gør Vejdirektoratet nu noget ved.

For det første bliver midterøen i rundkørslen højere, så den fremstår mere markant. Den bliver også beplantet med træer, og der kommer ny og kraftigere belysning. Lige syd for rundkørslen suppleres nuværende orienteringstavler i højre side af vejen med en portalorienteringstavle, som går hen over vejen.

Samtidig erstattes nogle af hastighedstavlerne med hastighedstavler i overstørrelse.

”Vi har været godt nede i værktøjskassen og fundet tiltag, som burde forbedre sikkerheden for trafikanterne. Vi ønsker at gøre det helt tydeligt, at motorvejen stopper og fører over i rundkørslen, som man fremover kommer til at kunne se tydeligere. Det skal gerne få trafikanterne til at sænke hastigheden, så vi undgår uheld,” siger Vejdirektoratets projektleder Peter Sveistrup Kristensen.

Udover trafiksikkerheden vil ombygningen også rumme en æstetisk forbedring af rundkørslen.

”Trafiksikkerheden er det væsentlige argument for vores tiltag, men jeg mener også, at vi kan glæde os over  en visuelt flottere rundkørsel efter ombygningen,” siger Peter Sveistrup Kristensen.

Ombygningen af rundkørslen går i gang mandag den 10. november og planlægges gjort færdig inden udgangen af 2014. Arbejdet kan dog blive påvirket og forsinket af vejret, hvis Nordjylland eksempelvis igen skulle blive ramt af voldsomme regnskyl.


Yderligere oplysninger:

Peter Sveistrup Kristensen, projektleder, 7244 2537, pks@vd.dk
Kim Michelsen, kommunikationskonsulent, 7244 2318, kimi@vd.dk

Oprettet
06-11-2014.
Senest opdateret
06-11-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index