Søg
Pressemeddelelse

Usynligt broarbejde på Vejlefjordbroen

Selvom det ikke kan ses fra bilen, så bliver der faktisk arbejdet på højtryk bag afspærringerne på Vejlefjordbroen.
07. februar 2013

​Netop nu og frem til sommer er de to såkaldte Vejlespor på Vejlefjordbroen lukkede for trafik. De er lukkede, fordi broen skal udstyres med vind- og støjskærme. Arbejdet er i fuld gang, men det kan ikke ses, når du som trafikant kører på broen.

Sagen er nemlig, at broarbejderne ganske enkelt hænger på siden af broen, hvorfra de er helt usynlige for trafikanterne. De er begyndt med at bore huller i siden af broen til de kommende skærme.

Det usynlige arbejde har medført nogle kritiske bemærkninger, afslører projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen:

”Vi har fået nogle henvendelser om lukningen af de to spor. Hvorfor har I lukket sporene, der foregår jo ikke noget arbejde, spørger folk. Til det har vi svaret, at det gør der, du kan bare ikke se det.”

Sammenfletning ved til- og frakørselsanlæg
Men arbejdet foregår jo kun på et lille stykke af broen, og sporene er spærret i hele broens længde? Til det spørgsmål er der også et svar, og det bunder i trafiksikkerhed, fortæller Robin Højen Madsen:

”Det er ganske enkelt for farligt, at tvinge trafikanterne til at lave vognbaneskift ude midt på broen. Det ville vi være nødt til, hvis folk skal bruge Vejlesporet noget af vejen. Af hensyn til trafiksikkerheden og entreprenørens folk på stedet, har vi lavet sammenfletningen ved de to til- og frakørsler umiddelbart før broen.”

Endeløs afspærring uden synligt arbejde irriterer
I Vejdirektoratet er man godt klar over, at vejarbejde uden synlig fremdrift eller aktivitet kan bringe sindet i kog bag rattet.

”Vi er helt med på, at det er rigtigt irriterende at sidde i kø på grund af vejarbejde. Og endnu mere, når der tilsyneladende ikke sker noget. Selvom det kunne se sådan ud på broen, så er det altså ikke tilfældet,” siger Robin Højen Madsen.

De to Vejlespor er lukkede frem til sommer, hvor vind og støjskærmen er færdigmonteret. Arbejdet er en del af udbygningen af E45 mellem Skærup og Vejle Nord. Vejdirektoratet forventer, at broarbejdet bliver synligt, når selve skærmene begynder at komme op i slutningen af februar.

 

broarbejde

vejlefjord

Yderligere oplysninger:

Projektleder, Robin Højen Madsen, Tlf.: 7244 2276, Email: rhm@vd.dk

Kommunikationsmedarbejder, Bjørn Kock Sørensen, Tlf.: 7244 2316, Email: bjks@vd.dk

 

 Vejprojektet

 
Oprettet
07-02-2013.
Senest opdateret
07-02-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index