Søg
Pressemeddelelse

De variable tavler på Køge Bugt Motorvejen bliver justeret

De variable hastighedstavler på Køge Bugt Motorvejen på strækningen mellem Greve S og Solrød S bliver de næste par uger låst fast på 80 km/t i myldretiderne.
12. april 2013
Det fortæller Preben T. Pedersen, der er projektleder for Vejdirektoratets udbygning af motorvejen på den pågældende strækning.
 
”Vi har konstateret, at ITS-systemet kører meget ustabilt. Der er samtidig kommet rigtige mange henvendelser fra daglige pendlere, som fortæller, at de hastigheder, som vi viser på de variable tavler ikke stemmer overens med de aktuelle forhold på strækningen. Fejlen har vist sig, at skyldes nogle defekte komponenter i systemet,” siger Preben T. Pedersen.
 
Han forklarer, at problemet er opstået, siden systemet blev sat i drift i slutning af februar 2013. Men fejlen er nu lokaliseret, og Vejdirektoratet går derfor i gang med at udskifte de defekte komponenter.
 
”Vi forventer, at systemet igen fungerer fuldt ud indenfor et par uger. Trafikanterne vil ikke opleve nævneværdige ændringer i den periode, hvor vi udskifter de defekte komponenter, ud over at hastighedstavlerne i myldretiden vil stå fast på 80 km/t,” siger Preben T. Pedersen.
 
Han understreger dog, at der stadig kan forekomme situationer, hvor tavlerne viser en hastighedsgrænse lavere end 80 km/t. Det vil ske, når Vejdirektoratets Trafik Informations Center - ved trafikuheld og ved test af systemet - manuelt nedregulerer hastigheden.
 
Når Vejdirektoratet vælger at låse hastighedsgrænsen fast på netop 80 km/t er det af hensyn til trafikanternes sikkerhed, idet køresporene på strækningen er indsnævret som følge af anlægsarbejdet.
   
De variable tavler er sat op i forbindelse med den kommende udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve S og Solrød S fra 6 til 8 spor. Målet med tavlerne er at informere trafikanterne om uheld, kø og rejsetid og gør det muligt for Vejdirektoratet at ændre på den tilladte hastighed. Tavlerne er med til at gøre det lettere at være trafikant på Køge Bugt Motorvejen – i form af mere information og mere glidende afvikling af trafikken – mens motorvejen udbygges.
 
De elektroniske tavler skal være i brug på Køge Bugt Motorvejen frem til ultimo 2015, hvor udbygningen er færdig.
 
Yderligere oplysninger
Projektleder Preben T. Pedersen, Vejdirektoratet, tlf. 72 44 37 07
Oprettet
12-04-2013.
Senest opdateret
12-04-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index