Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratet åbner de østvendte ramper på nyt tilslutningsanlæg ved Odense

Den 21. oktober åbner Vejdirektoratet for de østvendte ramper på det nye tilslutningsanlæg 50 syd for Odense. Det betyder, at trafikanterne kan benytte tilslutningsanlægget mod og fra øst.
19. oktober 2015
Arbejdet med at sikre bedre adgangsforhold til Det Nye OUH (Odense Universitetshospital) og Syddansk Universitet når nu et stort skridt videre.
 
Vejdirektoratet åbner de østvendte ramper på det nye tilslutningsanlæg 50 den 21. oktober. Samtidig åbner Odense Kommune for Munkebjergvejs forlængelse. Kommunevejen skaber forbindelse til campusområdet og motorvejen.
 
Odense Kommune og Vejdirektoratet arrangerer sammen åbningen på Munkebjergvej, hvor der desuden bliver indviet et kunstværk af Peter Kari Holm. Indvielsen finder sted den 21. oktober kl. 13.00 -15.00 på Munkebjergvejs forlængelse ved Brombærvej.
 
Anlægsarbejdet på det nye tilslutningsanlæg begyndte i august 2014 og er skredet planmæssigt frem. Det glæder Vejdirektoratets områdechef Søren Andersen.
 
”Med åbningen af de østvendte ramper er vi nu godt på vej til at nå projektets første mål. Vi får sikret bedre forbindelse til Det Nye OUH, til Syddansk Universitet og til selve byen Odense. Vi følger tidsplanen og er færdige samtidig med, at Munkebjergvejs forlængelse er det. Vi ser nu frem til at fejre åbningen sammen med Odense Kommune, som vi har haft et fortrinligt samarbejde med,” siger Søren Andersen.
 
I Odense Kommune glæder by- og kulturrådmand Jane Jegind sig over snart at kunne tage det nye tilslutningsanlæg i brug.
 
”Munkebjergvejs forlængelse er en vigtig brik i puslespillet om Odenses transformation. Vi har fået skabt et godt fundament for den udvikling, der foregår i området med udvidelsen af Syddansk Universitet og byggeriet af nyt OUH. Nu får vi en bedre håndtering af trafikken til og fra den fynske motorvej, og samtidigt får vi lettet adgangen for de mange medarbejdere, studerende og besøgende, der har og får deres gang i campusområdet,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).  
 
 
Åbner om aftenen
 
Åbningsarrangementet den 21. oktober slutter forventeligt klokken 15.
 
Vejdirektoratet regner dog først med at kunne lukke op for de to østvendte ramper om aftenen – cirka klokken 19.45.
 
Tilkørslen til motorvejen åbner først. Herefter åbnes Munkebjergvej ved Niels Bohrs Alle. Så lukkes frakørselsrampen op fra øst, så trafikken kan komme ind mod Odense. Når disse ramper er åbne, lukkes de to gamle østvendte ramper i det gamle tilslutningsanlæg. 
 
Trafikken, der er på Svendborgvej, skal for at komme mod øst køre mod vest til afkørsel 51 for at køre rundt i den store rundkørsel. 
 
Trafikken, der skal mod vest, skal fortsat bruge den gamle tilkørsel. Endnu resterer dog en vigtig del af projektet, nemlig de vestvendte ramper.
 
”Først i det nye år – cirka 1. februar - vil vi åbne de vestvendte ramper også, sådan så tilslutningsanlægget er fuldt funktionsdygtigt. Vi mangler dog at færdiggøre midterrabatten på en kort strækning og afslutte hele projektet med det sidste asfaltlag. Men allerede først i det nye år vil trafikken kunne afvikles i det nye anlæg med 80 kilometer i timen,” siger Søren Andersen.
 
De vestvendte ramper på det eksisterende tilslutningsanlæg ved Svendborgvej lukker samtidig med at de nye ramper tages i brug.    
 
Hent et luftfoto af det nye tilslutningsanlæg og det sydlige Odense her.
 
 
Yderligere oplysninger:  
 
Søren Andersen, Områdechef, Vejdirektoratet: 7244 2444, soan@vd.dk
 
Jane Jegind, by, og kulturrådmand, Odense Kommune, tlf.: 2091 1031, jmj@odense.dk
    
Oprettet
19-10-2015.
Senest opdateret
19-10-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index