Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratet har indgået kontrakt om skibsstødssikring af Svendborgsundbroen

Det bliver entreprenørfirmaet Peter Madsen Rederi A/S, der skal sikre Svendborgsundbroen mod skibskollision. Vejdirektoratet er tilfreds med resultatet af licitationen.
31. juli 2015
​Vejdirektoratet har nu indgået kontrakt med entreprenørfirmaet Peter Madsen Rederi A/S, som skal stå for at sikre Svendborgsundbroen mod store skibe, der kommer ud af kurs i Svendborgsund.
 
"Vi er tilfredse med resultatet af vores licitation, hvor vi modtog flere kvalificerede bud fra interesserede entreprenører. Valget faldt på Peter Madsen Rederi A/S, og vi ser frem til samarbejdet," siger projektleder i Vejdirektoratet, Shahriar Honar.
 
Det sidste år er gået med blandt andet geotekniske undersøgelser af havbunden, opmålinger, myndighedsbehandling i Søfartsstyrelsen og Kystdirektoratet og udarbejdelse af et projekt for sikring af broen.
 
Entreprenøren går i gang med arbejdet sidst i august
"Vi glæder os til at komme i gang. Det er spændende med en helt ny type projekt, og med aftalen i dag er vi sammen med entreprenøren og vores rådgiver klar til at løse opgaven," siger Shahriar Honar.
 
Sikringen består i, at Vejdirektoratet anlægger rev, som er placeret hensigtsmæssigt i forhold til bropillerne. Revene skal stoppe store skibe, hvis de er kommet på kollisionskurs med broen. De mindre skibe kan ikke skade broen alvorligt, hvis de sejler ind i den. Revene er heller ikke til fare for de små skibe.
 
Yderligere oplysninger:
Shahriar Honar, projektleder, 2012 2334, sho@vd.dk
Katinka Fischer-Nielsen, kommunikationskonsulent, 7244 2319, kafn@vd.dk
 
Oprettet
31-07-2015.
Senest opdateret
31-07-2015.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index