Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratet indvier ekstra spor med festlig fejring

Motorvejen mellem Nørre Aaby og Middelfart bliver bredere den 6. oktober. Her indvier transportminister Magnus Heunicke de ekstra spor.
29. september 2014

​Vejdirektoratet giver alle nysgerrige borgere mere af det hele, når vi fejrer indvielsen af motorvejsudbygningen mellem Nørre Aaby og Middelfart den 6. oktober.

Det foregår på samkørselspladsen uden for Middelfart, hvor Vejdirektoratet inviterer til festlig fejring med temaer om samkørsel og de nye spor.

Motorvejen på den godt ti kilometer lange strækning vil den 6. oktober være åbnet for trafik i de nye spor, så der fremover vil være seks spor i stedet for fire. Det markerer vi officielt, når transportminister Magnus Heunicke holder tale og indvier vejen ved at klippe snoren.

2014_09_03_Vejdirektoratet_Motortrafikvej_AÌŠbning_048_SHAREPOINT-454x333.jpg

Den tætte trafik på Fyn er blevet en stor mundfuld at klare for fire spor. Der har eksempelvis været stor trængsel lige før Lillebæltsbroen på Fynsiden. Det har medvirket til at få Vejdirektoratet til at prioritere udvidelsen af motorvejen.

”Vi er meget glade for at kunne aflevere en bedre og bredere motorvej på Vestfyn. Det tredje spor i hver retning er tiltrængt, og vejen er nu bedre gearet til fremtiden. Bilisterne kommer til at opleve mindre trængsel, og forhåbentlig færre uheld. At vi samtidig også på dette projekt, som på andre projekter, kan færdiggøre før tiden og inden for budget, er jo med til at gøre glæden endnu større,” siger anlægschef i Vejdirektoratet Søren Andersen.

Middelfart Kommune er også rykket ud af rådhuset og byder velkommen til fejringen med en bosætningsstand. Der vil det være muligt at få en snak om fordelene ved at bo i Middelfart Kommune – altså udover den gode infrastruktur.

”Middelfart Kommune har en central beliggenhed i Danmark, når det gælder infrastruktur. Den er til stor glæde for både borgere, nye tilflyttere og erhverv i kommunen. Jeg glæder mig meget på hele kommunens og pendlernes vegne over den færdige udbygning af motorvejen fra Middelfart til Nørre Aaby, og de nye tilslutningsanlæg, som både tilgodeser cyklisterne og fremtidssikrer infrastrukturen,” siger borgmester i Middelfart Kommune, Steen Dahlstrøm.

Samkørsel, film og pølser
Transportministerens snoreklip er blot en af mange andre gode grunde til at møde op på samkørselspladsen uden for Middelfart ved Jyllandsvej mandag den 6. oktober.

Du kan meget passende blive klogere på samkørsel, når Vejdirektoratet præsenterer fakta og fordele ved at køre sammen. Mød stifteren af pendlernet.dk, Søren Jensen, som giver sit bud på fremtidens samkørsel, og hvordan den kan organiseres hos virksomhederne.

Vi forklarer desuden, hvordan det ekstra spor mindsker trængslen, og hvordan et ombygget tilslutningsanlæg letter adgangen mellem Middelfart og motorvejen.

For romantiske bilentusiaster bliver der guf for øjet, når veteranbiler fra Dansk Veteranbil Klub ruller ind på pladsen.

Er man historisk interesseret i fortidens fynboer, vil man sætte pris på Odense Bys Museers præsentation af de arkæologiske fund i forbindelse med udgravningen på Vestfyn. For eksempel har arkæologerne fundet økser langs med motorvejen.

Er du usikker på, hvad Vejdirektoratet egentlig er for en størrelse, kan du få nysgerrigheden styret ved at se vores nye, flotte præsentationsfilm. Og på skærmen ved siden af destruerer en af vores dygtige entreprenører en hel bro på lidt over et minut, da en ny og bedre forinden er kommet til verden.

Vejdirektoratet byder altså på mere af det hele, og vi serverer grillpølser og musik til at fordøje oplevelsen med. Alle interesserede borgere er velkomne til at møde op og tage del i festen.


Program:

12.30 

Mødested: Telt på samkørselspladsen

12.35 

Vejdirektør Per Jacobsen byder velkommen
Præsentation af projektet v/projektleder Mike Boesen

12.50 

Transportminister Magnus Heunicke taler
Borgmester Steen Dahlstrøm, Middelfart Kommune, taler
Transportminister Magnus Heunicke indvier udbygningsstrækningen


13.10 

Let traktement med grillpølser samt aktiviteter:
Temaer om samkørsel og det ekstra spor
Film: Vejdirektoratets præsentationsfilm og timelapse-video af bronedrivning
Dansk Veteranbil Klub viser deres biler frem
Odense Bys Museer præsenterer de arkæologiske fund
Middelfart Kommune fremviser byggegrunde og inviterer til en om fordelene ved at bo i kommunen

 

14.00 

Forventet afslutning


Sted: 

Telt på samkørselspladsen ved Skovsvinget.


Yderligere oplysninger:

• Anlægschef Søren Andersen, 7244 2444, soan@vd.dk
• Kommunikationskonsulent Kim Michelsen, 7244 2318, kimi@vd.dk

Pressen er velkommen til at dække åbningen. Tilmelding til kommunikationskonsulent Kim Michelsen

Oprettet
26-09-2014.
Senest opdateret
29-09-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index