Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratet opstiller syv nye toiletbygninger på rastepladser i Syd-, Vest- og Sønderjylland

Nye toiletbygninger skal give større komfort og service til trafikanterne
26. april 2019
I løbet af foråret og sommeren opstiller Vejdirektoratet nye toiletbygninger på syv rastepladser langs motorveje og landeveje i det vest-, syd- og sønderjyske.
 
Toiletbygningerne skal erstatte de gamle toiletter og give trafikanterne en øget komfort og service, når de træder af på naturens vegne.  
 
”Gode toiletforhold er en helt afgørende del af den service, vi ønsker at give trafikanterne på statsvejnettet. Derfor udskifter og moderniserer vi løbende vores toiletbygninger, så vi hele tiden kan tilbyde trafikanterne tilfredsstillende forhold på dette område,” siger projektchef Jens Kristian Kofoed fra Vejdirektoratet.  
 
DK-kort-med-nye-toiletbygninger (2).png


De nye toiletbygninger er udformet i Rockpanelplader og med inventar i rustfrit stål, hvilket gør bygningerne driftsvenlige. En af deres kvaliteter er den markante anvendelse af dagslys, der er knyttet til deres udformning. De er udstyret med store vinduespartier, der lukker lyset ind i bygningerne. Det er erfaringen, at brug af dagslys i indretningen giver øget velbefindende hos brugerne og reducerer risikoen for hærværk.  
 
Helt konkret opstilles de nye toiletbygninger på disse rastepladser:
-          Dejbjerg
-          Ølgod SØ
-          Ølgod SV
-          Grindsted NØ
-          Varde Øst
-          Årslev Vest
-          Frøslev Vest  
 
Toiletbygningerne i det Vest- og Sydjyske rummer 1 toiletrum, mens toiletbygningerne i Årslev og Frøslev bliver af en større model med tre toiletrum – et til damer, et til herrer og et handicapegnet.  
 
Toiletbygningerne opstilles i disse måneder, og udskiftningen af alle toiletbygningerne vil være overstået i løbet af sommerferien.  
 
Yderligere oplysninger:
Jens Kristian Kofoed, tlf. 7244 2434, mail: jkk@vd.dk 
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk   
Oprettet
26-04-2019.
Senest opdateret
26-04-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index