Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratet skærer halvanden måned af vejarbejdstiden på Køge Bugt Motorvejen

Nu er der gode nyheder til de mange tusinde trafikanter, der hver dag kører gennem vejarbejdet på Køge Bugt Motorvejen mellem Greve S og Solrød S.
22. juni 2015

​Vejdirektoratet er ved at lægge ny asfalt på strækningen, hvilket medfører lange rejsetider og kø hver eneste dag.

Ved at ændre på entreprenørens arbejdsmetode er det imidlertid lykkedes Vejdirektoratet at skære halvanden måned af arbejdstiden, således at arbejdet slutter midt i august i stedet for i slutningen af september.

Det betyder, at de trafikale trængsler på strækningen mindskes væsentligt hurtigere end oprindelig planlagt.

"Vi ved godt, at vi tester trafikanternes tålmodighed til det yderste på Køge Bugt Motorvejen i disse tider," siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet.

"Og jeg vil gerne beklage over for alle dem, der har oplevet stærkt forlængede rejsetider på grund af vores asfaltarbejde. Det har ligget os meget på sinde at gøre noget ved de trafikale udfordringer, vi oplever. Vi har kigget på mange forskellige muligheder for at blive hurtigere færdige, og nu har vi fundet en løsning, der skærer seks uger af vores arbejdstid, hvilket vi er meget glade for at kunne melde ud. Vores håb er, at når pendlerne vender tilbage fra sommerferie, er vi stort set færdige med arbejdet."

Når arbejdet endelig er slut, kan trafikanterne glæde sig til at få en ny og flot 8-sporet motorvej mellem Greve S og Solrød S. Med helt ny asfalt på den lange og brede strækning vil køreglæden på Danmarks mest trafikerede motorvej forhåbentlig komme helt i top.

Halvanden måned skåret af vejarbejdet
Helt konkret er entreprenørens arbejdsmetode ændret, så der arbejdes i flere spor ad gangen. Ligeledes er arbejdstiden udvidet. Med denne plan kommer Vejdirektoratet til at genere flere i en kortere periode - her i blandt også naboer. Men til gengæld skæres der altså halvanden måned af arbejdstiden.

Danmark er på vej ind i ferieperioden, hvor der vil være mindre myldretidstrafik. Det er godt for vejarbejdet, så der kan arbejdes i flere spor ad gangen. I forbindelse med udvidelse af arbejdstiden kan der forekomme kortvarige perioder med støjende arbejder (fræsning), der gennemføres i aften- og nattetimerne.

Følg projektet.

Yderligere oplysninger:
Trafikdirektør Niels Tørslev, tlf.: 7244 3405, mail: nit@vd.dk
Anne-Mette Nyhuus, kommunikationskonsulent, tlf.: 7244 3078, mail: an6@vd.dk

Baggrund
I gennemsnit kører der mere end 110.000 bilister hver dag på Køge Bugt Motorvejen, hvilket gør den til landets mest trafikerede strækning. Den oplever hyppigt trængsel i myldretiden.

I 2010 vedtog Folketinget at udbygge motorvejen fra seks til otte spor på strækningen <29> Greve S - <32> Køge.

Udbygningen er delt i to etaper, og første etape Greve S - Solrød S forventes at stå helt klar i efteråret 2015, mens anden etape Solrød S - Køge vil stå færdig i 2018.

I alt er strækningen 14 kilometer lang.

Oprettet
22-06-2015.
Senest opdateret
16-02-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index