Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratets forventninger til juletrafikken

Julen betyder generelt et øget pres på de danske statsveje med tættere trafik end normalt. Rigtig mange skal på farten i dagene omkring jul.

19. december 2012

​​I år forventer vi, at trafikken før jul vil være mere jævnt fordelt, end vi for eksempel så det sidste år. Det skyldes, at juleaften i år falder på en mandag, hvilket vil give mulighed for flere afrejsedage -allerede fra den 21. december.

På strækninger, der i forvejen er stærkt trafikerede, forventer vi dog tæt trafik i dagene op til juleaften. Det gælder de større indfaldsveje til København, E20 mellem Køge og Ringsted og omkring Slagelse, E20 mellem Nyborg og Odense, samt mellem Ejby og Middelfart, motorvejene i Trekantsområdet, E45 mellem Vejle og Århus, E45 ved Aabenraa og E45 ved Aalborg.

Trafikken vil i dagene op til jul som regel være tættest i tidsrummet mellem klokken 12.00 og klokken 20.00. Og typisk vil den være tættest i retning fra Sjælland mod Fyn og Jylland.

Har man mulighed for det, anbefaler vi, at man kører tidligt om morgenen eller sent om aftenen og tager højde for ekstra rejsetid. Det kan være en fornuftig tanke at tage ekstra tæpper med, underholdning til børnene samt en skovl i bagagerummet i tilfælde af, at man skulle sidde fast i sneen.

Juleaftensdag og første juledag forventer vi ikke større trafik, hvorimod der igen vil være tæt trafik på vejene onsdag den 26. december og torsdag den 27. december.

Hvor trafikken før jul primært var i retning Sjælland mod Fyn og Jylland, vil den efter jul være tættest i retning fra Jylland og Fyn mod Sjælland. Vores erfaringer viser, at trafikken vil være tættest i perioden klokken 12 middag til klokken 19 om aftenen.

 I perioden fra den fredag 28. december til og med tirsdag den 1. januar 2013 regner vi ikke med større trafikale udfordringer.

Vores råd til trafikanterne er: Kør af sted i god tid og hold jer orienteret før afrejse og undervejs, så I kan komme nemt og sikkert frem til jeres juledestination.

Med det ønsker vi fra Vejdirektoratet alle en god rejse og en glædelig jul.


Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter, pressehenvendelser: Tlf. 2061 2664

På det vedhæftede kort er strækninger markeret med rødt, strækninger hvor det er en øget trafikmængde, der forventes at skabe forsinkelser. Og strækninger hvor vi forventer, at igangværende vejarbejde kan skabe forsinkelser, er markeret med sort.

Oprettet
19-12-2012.
Senest opdateret
31-01-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index