Søg
Pressemeddelelse

Vejdirektoratets forventninger til påsketrafikken

Påskens største rejsedage plejer at være skærtorsdag og søndag/påskedag. Påskeferiens øvrige dage vil dog også kunne byde på tæt trafik. Nedenfor kan du se, hvilke forventninger vi har til trafikken de enkelte dage.
21. marts 2013

​Vi vil gerne gøre opmærksom på, at især vejarbejdet på den Fynske Motorvej, mellem frakørsel <56> Ejby og frakørsel <58> Ejby i begge retninger kan give tæt trafik og kødannelser. Dette kan du læse mere om på vejdirektoratet.dk under vores påskeprognose.

Ligeledes kan vejarbejdet i forbindelse med udbygningen af Køge Bugt Motorvejen, mellem Greve S og Solrød S, give trafikale gener. Vejarbejdet starter i weekenden den 23. – 24. marts. 

 


Mandag og tirsdag op til påske, forventer vi færre biler på vejene end man kender fra dagligdagen. Dette skyldes, at der er en del som tager ferie i dagene op til påske, hvilket bevirker mindre pres på vejene – og dette især i morgen- og eftermiddagstimerne.

Onsdag op til påske forventer vi til gengæld, at der vil være noget tættere trafik på vejene end de foregående to dage. Mange kører på påskeferie netop denne dag, og vores erfaringer viser, at det især er på den Sønderjyske Motorvej, i sydgående retning, der er tæt trafik. Det samme gør sig gældende på Sydmotorvejen, i retning mod Rødby, hvor trafikken denne dag vil være ret massiv. Og den er tættest mellem klokken 14:00 og 19:00.

Skærtorsdag er påskens næststørste rejsedag. Og det vil især påvirke trafikken i retning mod Fyn og Jylland. Det vil dreje sig om Køge Bugt Motorvejen, Vest motorvejen, Holbækmotorvejen samt Fynske Motorvej. Trafikken vil være tættest imellem kl. 10:00 og 15:00. Der er risiko for kødannelser og tæt trafik.

Langfredag er typisk den dag i påsken med mindst trafik på vejene. Trafikmængden ligner langfredag det man ser en almindelig hverdag – dog uden hverdagenes myldretidskødannelser. Vi forventer, ligesom om torsdagen, at trafikken vil være tættest fra tidlig formiddag til midt på eftermiddagen.

Lørdag i påsken forventer vi tættere trafik end om fredagen, for det er en stor handels- og indkøbsdag. Det giver kødannelser ved de større byer. Dog vil trafikken fordele sig jævnt over hele dagen, og der er en stor chance for, at alle andre køreture end dem omkring de større byer, vil kunne afvikles uden problemer.

Påskedag er påskens største rejsedag, og det er en dag med trafiktæthed jævnt fordelt over hele landet. Denne vil være vedvarende i løbet af hele dagen. Så der er risiko for meget tæt trafik samt kødannelser – fra morgentimerne til de tidlige aftentimer.

2. Påskedag kan man stadig opleve tæt trafik. Det vil særligt være i retning mod Sjælland, at trafikken vil være tæt - og i særdeleshed fra middagstid til hen på aftenen. Vi forventer, i den øvrige del af landet, en trafiktæthed som på en almindelig hverdag. 2. påskedag er et godt bud på en hjemrejsedag uden de større forsinkelser – især hvis man kører tidligt om formiddagen.

Se vores komplette påskeprognose på vejdirektoratet.dk.

Vejdirektoratet ønsker alle en god tur ud på vejene og en god påske.

Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets Trafikinformationscenter: 2061 2664

Oprettet
21-03-2013.
Senest opdateret
22-03-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index