Søg
Pressemeddelelse

Vejen til og fra motorvejen ved Kokkedal bliver nu nemmere og mere sikker

Rampekrydsene ved tilslutningsanlæg <7> Kokkedal er skyld i både uheld og kø. Det gør Vejdirektoratet nu noget ved.
07. juli 2014

I sommeren 2014 begynder arbejdet med at bygge en rundkørsel i det vestlige rampekryds og en signalregulering i det østlige rampekryds, fortæller projektleder Anja Ernfelt Poulsen fra Vejdirektoratet.​

"Det vestlige rampekryds er udpeget som en sort plet på grund af mange uheld på stedet. Særligt i myldretiden om morgenen kan der være kø for at komme til venstre mod Kokkedal/Hørsholm. På grund af den dårlige oversigt i krydset er det nemlig svært at bedømme den hastighed, der bliver kørt med på Fredensborg Kongevej," siger Anja Ernfelt Poulsen.

Etableringen af rundkørslen vil forbedre oversigten i krydset og samtidig have en naturlig hastighedsdæmpende effekt. Når hastigheden er nedsat og oversigten er forbedret, vil langt de fleste af uheldene kunne undgås.


Signalregulering af kryds
I det østlige rampekryds sker der også mange uheld. I krydset er der tendens til kø på frakørselsrampen særligt om eftermiddagen. Krydset er udpeget som en trængselsplet.
"Vi ser en del utålmodighed og chancekørsel blandt bilisterne, og det er medvirkende årsager til uheld i krydset. Derfor sætter vi nu en signalregulering op, som vil kunne afvikle trafikken i krydset bedre end i dag. Dermed bliver fremkommeligheden på rampen øget," siger Anja Ernfelt Poulsen.
Arbejdet går i gang 14. juli 2014 og forventes afsluttet november 2014. Mens arbejdet står på, vil det i en periode betyde forsinkelser for trafikken på stedet. Forsinkelserne skyldes nedsat hastighed igennem arbejdsområdet. Yderligere vil der i perioden foregå arbejder, der desværre ikke helt kan undgå at genere trafikken.
"Vi beklager på forhånd de gener arbejdet måtte give, og vi bestræber os på at blive færdige så hurtigt som muligt," siger Anja Ernfelt Poulsen.
Oprettet
17-07-2014.
Senest opdateret
18-07-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index