Søg
Pressemeddelelse

Velfungerende vejarbejdsmetode også i brug på E45 nord for Vejle

Den succesfulde metode med at lade al trafikken køre i den ene side af motorvejen, imens den anden side bliver udbygget, bliver nu også taget i brug på E45 mellem til- og frakørsel 60, Vejle Nord og til- og frakørsel 59, Hornstrup.
23. maj 2013
​Fra i morgen fredag den 24. maj kl. 06.00 skal motorvejstrafikanterne nord for Vejle på en strækning på omkring to kilometer køre i fire smalle spor i samme side af vejen. Metoden er i brug med succes både syd for Vejle og på Vestfyn. Trafikanterne skal deles om pladsen frem til åbningen af Ølholm-Vejleprojektet til efteråret 2013.
De omkring to kilometer motorvej nord for Horsensvej skal nemlig også udbygges til seks spor. Det er lige her, at den nye Midtjyske Motorvej, der fører til Herning, kobles sammen med E45.

Overskueligt og trafiksikkert vejarbejde
Det er den nordgående trafik, der skal over og køre sammen med den sydgående trafik. På den måde bliver hele den østlige side af motorvejen fri til vejarbejderne. Vejdirektoratet har positive erfaringer med metoden fra anlægsarbejderne syd for Vejle og mellem Nørre Aaby og Middelfart på Fyn, fortæller projektleder Niels Jørgen Larsen:
 
”Vi har rigtig gode erfaringer med denne metode. Det giver en god overskuelighed og trafiksikkerhed for både trafikanter og vejarbejdere. Desuden kører trafikken helt fornuftigt, når folk overholder hastighedsbegrænsningerne,” fortæller han.
 
Ha’ tålmodighed: Vi er færdige til efteråret
Da trafik og vejarbejde er helt adskilt af midterautoværnet, øger det sikkerheden markant for entreprenøren, der uforstyrret kan lægge kræfterne i og arbejde endnu mere effektivt frem mod åbningen af Ølholm-Vejleprojektet.
Når overledningen af trafikken er på plads, fastholdes hastighedsbegrænsningen til maksimalt 80 km/t på strækningen. I dag kører trafikken almindeligt i begge sider af vejen med en hastighed på 80 km/t.
 
”Vi ved godt, at trafikanterne ikke klapper i hænderne over endnu et vejarbejde på E45. Vi er dog sikre på, at det kommer til at gå tilfredsstillende. Husk, at vi alle snart kan se en ende på vejarbejderne ved Vejle. Til efteråret er vi færdige,” understreger Niels Jørgen Larsen.

Billedtekst
Horsensvej krydser E45 lnord for Vejle. Fra broen og ca. to kilometer nord på skal trafikanterne fra fredag morgen deles om den ene side af motorvejen frem til efteråret. Fotobyline: Vejdirektoratet.

Yderligere oplysninger
Projektleder, Niels Jørgen Larsen, 7244 2258, njl@vd.dk. Kommunikationsmedarbejder Bjørn Kock Sørensen, 7244 2316, bjks@vd.dk.
 

 Hent et billede fra motorvejsprojektet

 
Oprettet
23-05-2013.
Senest opdateret
23-05-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index