Søg
Pressemeddelelse

Vestjyderne forbedrede sig mest

17 procentpoint
22. september 2014
​Så meget bedre er de vestjyske trafikanter blevet på blot tre uger.

Og derfor vinder de prisen som de mest forbedrede bilister i Danmark i den konkurrence om at køre mest ansvarligt forbi vejarbejder, som Vejdirektoratet netop har afholdt.

Konkurrencen var en del af kampagnen Vores Fart, der handlede om at få danskerne til at løfte foden fra speederen, når de kører forbi vejarbejder.

Den var bygget op omkring seks udvalgte vejarbejder rundt omkring i landet. Her har Vejdirektoratet i de sidste tre uger målt bilisternes hastigheder.

Trafikdirektør Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet er også glad for vestjydernes store forbedring. Men han tilføjer:

”Der er bestemt er rum til forbedring, for kun 15 procent af trafikanterne ved det vestjyske vejarbejde overholdt fartgrænserne. Det er alt for lidt. Og det understreger, hvorfor der behov for at lave sådan en kampagne.”

For bag konkurrencen gemmer de dystre tal sig: Sidste år kom der i gennemsnit en trafikant til skade ved et vejarbejde hver sjette dag.

”Det tal skal vi have bragt ned. Og derfor er budskabet ganske enkelt: Overhold farten, så kommer vi alle nemt og sikkert frem,” siger Niels Chr. Skov Nielsen.

Kampagnen har benyttet sig af en utraditionel metode, der kaldes nudging – altså at "puffe" til trafikanternes adfærd ude på vejene ved at appellere til deres flokdyrsmentalitet.

Det er blandt andet sket med skilte med teksten ”Din fart smitter” og elektroniske tavler, der har blinket, hvis trafikanterne har kørt for stærkt.

Skiltene og tavlerne er blevet sat op i forskellige faser af kampagnen for at måle, hvilken effekt de har på bilisterne.

Læs mere om kampagnen her.

Se en lille film om kampagnen her.

Yderligere oplysninger
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 7244 3032, mail: man@vd.dk

Fakta om kampagnen
• I 2013 var der 247 ulykker ved vejarbejder, og 67 personer kom til skade. Det betyder, at der i gennemsnit skete en ulykke med personskade ved et vejarbejde herhjemme hver sjette dag.
• Farven "Baker Miller Pink" på kampagneplakaterne er valgt, fordi undersøgelser viser, at farven har en beroligende effekt. F.eks. er den blevet brugt til at berolige voldelige fængselsindsatte.
• I forbindelse med sidste års kampagne faldt gennemsnitsfarten med 3,2 km/t

Kampagnen involverer seks regionale vejarbejder:
• Udbygning af Helsingørmotorvejen
• Udbygning af Fynske Motorvejn Nr. Aaby – Middelfart
• Vedligeholdelsesarbejde af bro ved Vallensbæk
• Vedligeholdelsesarbejde af bro ved Bjæverskov
• Ny rundkørsel ved Tjæreborg, Esbjerg
• Krydsombygning ved Svenstrup syd for Aalborg 
Oprettet
22-09-2014.
Senest opdateret
22-09-2014.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index