Søg
Pressemeddelelse

Vinteren kom først til Næstved

Så er vinteren startet - i hvert fald ifølge Vejdirektoratet.
04. oktober 2013
​Natten til torsdag måtte Vejdirektoratets saltbiler i aktion for første gang på Svingbroen over Næstved kanal.

Dermed startede vinteren over en uge tidligere end sidste år, hvor saltbilerne først blev kaldt i aktion den 11. oktober.

Svingbroen i Næstved er i øvrigt en af de gamle kendinge, når det kommer til tidlig saltning. Det er en stålbro, der hurtigt får rim på kørebanen, når det blæser. Og sidste år var Svingbroen faktisk også et af de steder, hvor den første saltning fandt sted.

Vejdirektoratets vintertjeneste styres fra direktoratets vintervagtcentral i Aalborg. Den er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene. Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og/eller sneryddet.

Vinterens vejrlig fordrer dog også øget agtpågivenhed fra trafikanterne, ikke mindst hvis man skal ud at køre i de tidlige morgentimer.

Her følger Vejdirektoratets gode vinterråd til trafikanterne

1. Orienter dig om glatføreforholdene på vejene inden du kører hjemmefra. Enten via medierne eller på Vejdirektoratets egen side Vintertrafik.dk

2. Tag hjemmefra i god tid så du kan køre roligt og forsigtigt, hvis vejen er glat

3. Pas særligt på ved udsatte steder hvor der er større risiko for glatføre. Det gælder specielt ved skovstrækninger, lavtliggende områder og på og under broer.

4. Bemærk at glatføre ikke altid kan ses. Kør derfor forsigtigt, også selv om vejen umiddelbart ser fin ud.

Du kan læse mere på Vejdirektoratets side vintertrafik.dk. Her kan du følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvornår sneploven har været i gang, ligesom lokale og generelle vintermeldinger står angivet her.

Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk
Oprettet
04-10-2013.
Senest opdateret
04-10-2013.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index