Søg

Forventninger til trafikken i helligdagsferierne 2019

Mange griber muligheden for en forlænget weekend, når kalenderen viser Kristi himmelfart og pinse. I år falder helligdagene sidst i maj og først i juni, så vi forventer, at mange vil bruge dagene i sommerhus for at nyde den danske sommer. Det kan give tæt trafik og mindre kødannelser på vejene på udvalgte dage.
 
Trafikken vil hovedsageligt gå på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland i disse dage, men vi forventer også, at der vil være en øget mængde trafik i de store sommerhusområder, især på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.
 
I år skal du desuden være særlig opmærksom på vejarbejder på henholdsvis E20 Fynske Motorvej og E45 Østjyske Motorvej – læs mere under det særskilte afsnit om vejarbejder i helligdagsferierne.
 
Generelt forventer vi perioder med tæt trafik på følgende strækninger især:
·       E20 Fynske Motorvej (ml. Odense og Middelfart)
·       E45 ml. Kolding og Aarhus (især omkring Kolding)
·       E20 Køge Bugt Motorvejen
·       E20 Vestmotorvejen
·       Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse
·       Rute 21 til og fra Sjællands Odde
 
 
Tjek trafiksituationen inden du kører ud
Der kan altid opstå kø og forlænget rejsetid pga. uheld, dårligt vejr eller andre uforudsete hændelser, og risikoen er større, når der er mange biler på vejene. Derfor råder vi dig til at holde dig orienteret om den aktuelle trafiksituation på din rute, inden du tager afsted. Det kan du gøre på trafikinfo.dk eller via vores app ’Trafikinfo​’, hvor du også kan høre de seneste meldinger fra P4 Trafik. Det giver en bedre chance for at undgå uheldige overraskelser i trafikken og er der problemer, kan du måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute.
 
Kr.himmelfart_pinse2019 (002).jpg

Udrejsedagene
På udrejsedagene kører den største andel af trafikken fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fynske Motorvej og Sj. Odde.
 
I Kristi himmelfartsdagene er der risiko for tæt trafik og mindre kødannelser onsdag den 29. maj i tidsrummet kl. 14-19, hvor eftermiddagsmyldretiden blander sig med den første udrejsetrafik. Det vil især kunne mærkes på motorvejene omkring de større byer.
 
Torsdag den 30. maj forventer vi flest biler på vejene i timerne omkring middag. Det gælder i særdeleshed på den vestlige del af Fynske Motorvej, samt på E45 omkring Kolding.
 
Pinsens største og eneste udrejsedag ud fra vores erfaringer er fredag den 7. juni, hvor der er stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid i tidsrummet kl. 14-19. Det skyldes, at eftermiddagens myldretidstrafik vil blive påvirket af et stort antal ferietrafikanter på vejene, hvilket især vil kunne mærkes på motorvejene omkring de større byer.
 
Hjemrejsedagene
Hjemrejsen går for de fleste fra Jylland mod hovedstaden via Fynske Motorvej og Sj. Odde.
 
Kristi himmelfarts hjemrejsetrafik forventer vi kommer til at køre uden de helt store problemer, men der kan komme lidt tæt trafik og mindre kødannelser søndag den 2. juni i tidsrummet kl. 11-15. Risikoen er størst i retning fra Jylland mod hovedstadsområdet, og især på E20 Fynske motorvej. Hvis vejret er godt denne dag, kan det dog skubbe risikoperioden nogle timer, da mange i så fald bliver lidt længere i sommerhuset for at få den sidste sol med.
 
Obs. Skal du på tværs af Fyn i aftentimerne søndag d. 2. juni, så se det særskilte afsnit om vejarbejde på den Fynske Motorvej.
 
Pinsen forventes at slutte ganske uden problemer, da hjemrejsetrafikken erfaringsmæssigt fordeler sig jævnt over flere dage. Der er dog en mindre risiko for, at hjemrejsetrafikken vil påvirke morgenmyldretiden tirsdag den 11. juni, hvis flere vælger at køre direkte fra sommerhuset til arbejdet.
  
Vejarbejder i helligdagsferierne:
 
Risiko for forsinkelser i aftentimerne på Fynske Motorvej
I forbindelse med udvidelsen af E20 Fynske Motorvej arbejder man i øjeblikket i begge retninger ml. Odense SV og Aarup, hvilket kan give forlænget rejsetid på strækningen. Det gælder især på udrejsedagen onsdag d. 29. maj, samt på hjemrejsedagen søndag d. 2. juni, hvor der er risiko for forsinkelser på op til 20 minutter i de sene aftentimer. Vi anbefaler derfor, at du kører i ekstra god tid og tjekker trafiksituationen inden du tager afsted.
 
Man kan læse mere om projektet på Vejdirektoratets hjemmeside og holde sig opdateret på trafikinfo.dk  eller via vores app Trafikinfo​, hvor man under ’projekter’ i menuen kan tilmelde sig information som push-beskeder på mobiltelefonen.
 
Asfaltarbejde på E45 ml. Skanderborg S og Aarhus S
Trafikanter på E45 skal desuden være opmærksomme på at der vil blive udført asfaltarbejde på strækningen ml. Skanderborg S og Aarhus S, hvilket kan give forsinkelser i begge retninger på op til 20 minutter i de mest trafikerede tidsrum. Vi anbefaler derfor, at du så vidt muligt undlader at køre i de mest trafikerede perioder i helligdagsferierne samt tjekker trafiksituationen inden du tager afsted. 
 
 
Kort over strækninger med periodevis tæt trafik
 
Kort_Kr.himmelfart_pinse2019 (002).jpg

Grænsekontrol kan give forsinkelser
På hjemrejsedagene vil der pga. grænsekontrollen være risiko for mindre kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for de trafikanter, som skal hjem mod Danmark. Vi anbefaler derfor, at man så vidt muligt kører i god tid og tjekker trafiksituationen ved grænsen inden man kører hjemmefra.
 
Flere biler i sommerhusområderne
Mange danskere bruger dagene omkring helligdagene i sommerhuset, og det er ensbetydende med en øget mængde trafik til og fra de større sommerhusområder rundt om i landet. Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor også tæt trafik på de større rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, Rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje.
 
Kræmmermarkeder og sportsarrangementer kan påvirke trafikken lokalt
I dagene omkring Kristi Himmelfartsdag og pinse afholdes der festivaler og andre arrangementer rundt om i landet. Det kan give perioder med tæt trafik på udvalgte strækninger. Læs mere her​​​​​.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Vejdirektoratets trafikprognoser bygger hovedsageligt på trafiktællinger, vores erfaringer og hvad vi ved om de trafikale konsekvenser af vejarbejder, arrangementer og store rejsedage. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og akut opståede gener for trafikken som fx uheld eller dårligt vejr. Vi anbefaler derfor altid, at trafikanter holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation via vores hjemmeside, trafikinfo.dk eller via vores app ’Trafikinfo’.​
Kommende-Begivenheder_209x115px.jpg

 

 Vores ferieråd til køreturen

 
• Hvis du kan, så planlæg din rejse uden for de mest trafikerede tidsrum

• Søg aktuel trafikinformation på trafikinfo.dk eller via vores app Trafikinfo inden du kører ud.

• Sæt ekstra tid af til din rejse

• Hold afstand til de forankørende​

Oprettet
22-05-2017.
Senest opdateret
23-05-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index