Søg

Borgmester sætter gang i de nye ramper ved Høje-Taastrup

Mandag 1. maj gik Vejdirektoratets arbejde med at anlægge nye motorvejsramper ved Hveen Boulevard i Høje Taastrup officielt i gang, da borgmester Michael Ziegler fra Høje-Taastrup Kommune tog hjelm på og tog det første ’spadestik’ til de kommende ramper.
03. maj 2017
​De to nye vestvendte motorvejsramper ved frakørsel <6> på Holbækmotorvejen ventes at stå færdige i november i år. Dermed får både erhvervsliv og borgere nemmere ved at komme til og fra motorvejen og Høje Taastrup By. 

Rampeanlægget har i forvejen to østvendte ramper i retning mod København.


Borgmester Michael Ziegler tog første spadestik med en af entreprenørens gravemaskiner.
 
Fuld adgang til motorvej
De ekstra ramper vil give borgere og virksomhederne i området fuld adgang til motorvejen i begge retninger, og da der siden 2010 er kommet 9.000 nye arbejdspladser til Høje-Taastrup Kommune, er der god brug for de nye ramper, understregede Michael Ziegler, da han efter gravearbejdet atter var tilbage i sin vante rolle som borgmester.
 
”De nye ramper bliver også en stor fordel for de millioner af besøgende, der hvert år tager på indkøb i de regionale detailhandelsområder i Høje Taastrup. Kommunen har derfor længe - med stor opbakning fra vores lokale virksomheder - arbejdet for at få ramperne. Det er et vigtigt fundament for både kommunens og erhvervsområdets fortsatte udvikling. Det her er et godt eksempel på offentligt-privat samarbejde,” sagde Michael Ziegler.
 
Erhvervsområderne i Høje Taastrup huser en række store virksomheder som IKEA, City 2, Teknologisk Institut, Patent- og Varemærkestyrelsen og et stort areal ejet af Nordea Ejendomme. Desuden er der planer om at etablere et stort vandland i nærheden - Nordic Water Universe.
 
De nye ramper vil samtidig aflaste trafikken på den nærliggende Roskildevej, som en del bilister i øjeblikket benytter som den primære adgangsvej til erhvervsområderne i Høje Taastrup.
 
Stat og kommune deler udgift 
Ramperne, der anlægges af Vejdirektoratet, kommer til at koste 21,2 mio. kr., hvoraf Staten betaler halvdelen og Høje-Taastrup Kommune sammen med City 2, IKEA og Nordea betaler den anden halvdel.
 
Selve anlægsarbejdet udføres af entreprenørvirksomheden M.J. Eriksson.


Oprettet
03-05-2017.
Senest opdateret
03-05-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index