Søg

Nye motorvejsramper giver bedre adgang til Høje-Taastrup

Nu begynder etableringen af to nye vestvendte motorvejsramper i Høje-Taastrup. Dermed bliver det nemmere for både erhvervsliv og borgere at komme til og fra motorvejen og Høje-Taastrup By.
27. maj 2016
Tilslutningsanlæg Høje-Taastrup på Holbækmotorvejen skal have to nye vestvendte ramper i retning mod Roskilde. Rampeanlægget har i forvejen to østvendte ramper i retning mod København.
 
For Høje-Taastrup Kommune er udvidelsen af rampeanlægget vigtig for at sikre fuld adgang til motorvejen - ikke mindst af hensyn til den fortsatte udvikling af de lokale erhvervsområder, der i forvejen huser en række store virksomheder som IKEA, City 2, Teknologisk Institut, Patent- og Varemærkestyrelsen og et stort erhvervsområde ejet af Nordea Ejendomme.
 
Stor betydning
”Vi er i forvejen et trafikalt smørhul, men både vi og de store virksomheder i området har igennem mange år ønsket os de vestvendte ramper for at gøre det endnu nemmere at komme til og fra Høje-Taastrup. Det har stor betydning for den fortsatte udvikling i kommunen, og derfor er jeg også glad for, at vi sammen kan få sat gang i ramperne,” siger borgmester Michael Ziegler.
 
De nye ramper vil samtidig betyde en vis aflastning af trafikken på den nærliggende Roskildevej, som en del bilister i øjeblikket benytter som den primære adgangsvej til erhvervsområderne.
 
De to ekstra ramper kommer til at koste 21,2 mio. kr., som deles ligeligt mellem Staten og Høje-Taastrup Kommune, og hvor City 2, IKEA og Nordea bidrager til Høje-Taastrup Kommunes finansiering.
 
Færdig i 2017
Projektet er en del af Trafikaftalen fra 2014 og udføres af Vejdirektoratet. I løbet af 2016 gennemføres de nødvendige undersøgelser og arealerne til ramperne erhverves.
 
Selve anlægsarbejdet af ramperne forventes at kunne begynde allerede til foråret 2017. Dermed kan ramperne efter planen åbne for trafik i slutningen af 2017.

Klik på billedet for stor version
Oprettet
27-05-2016.
Senest opdateret
27-05-2016.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index