Søg

Ekspropriationerne på første etape er cirka halvvejs

Arbejdet med ekspropriation af arealer til udbygningen på strækningen Odense Vest – Gribsvad er i fuld gang. Ekspropriationskommissionen har nu sammen med Vejdirektoratet været på besøg hos over halvdelen af lodsejerne.
28. marts 2019
​Udbygningen af Fynske Motorvej på Vestfyn til seks spor er hårdt tiltrængt for at afhjælpe trængselsproblemer, især i myldretiden. 

Når motorvejen bliver udvidet fra fire til seks spor, kræver det også noget ekstra plads, som betyder, at der skal eksproprieres areal fra et antal lodsejere med jord tæt ved vejen.

Den proces er nu i fuld gang på første etape af udbygningen, strækningen mellem Odense Vest og Gribsvad. 

”Vi er inde i en travl periode med ekspropriationsforretningerne. Foreløbig har vi været afsted seks dage, fordelt med to dage på en uge, indenfor de sidste tre uger. Status er, at vi har været forbi lodsejerne på over halvdelen af de arealer, hvor der skal afstås jord. Vi er startet i øst og er nået cirka til Grøftebjergvej ved Andebølle,” siger Vejdirektoratets projektleder for strækningen Odense Vest – Gribsvad, Robin Højen Madsen. 

Hvis man færdes i landskabet omkring motorvejen, kan man se de tydelige tegn på, at ekspropriationerne er i gang. Der er nemlig sat pinde med små flag i jorden ude på arealerne. De røde flag markerer selve motorvejen, altså hvor det nye stykke vej skal være. De grønne flag markerer arbejdsarealet til motorvejen, altså det område, hvor entreprenøren kommer til at færdes.

Entreprenøren M.J. Eriksson går efter planen i gang med anlægsarbejdet 1. april, hvor de begynder med at forstærke midterrabatten. 

Ekspropriationsforretningerne er forventeligt afsluttet 9. april.
​​
Oprettet
28-03-2019.
Senest opdateret
28-03-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index