Søg

Hastighedsnedsættelse af hensyn til trafiksikkerheden

Vejdirektoratet har valgt at skilte hastigheden ned til 80 kilometer i timen på hele udbygningsstrækningen mellem Odense V. og Gribsvad. Det skyldes hensyn til trafiksikkerheden.
23. maj 2019
​Arbejdet med sideudvidelsen til seks spor på Fynske Motorvej mellem Odense V. og Gribsvad er for alvor gået i gang.

Trafikanter på strækningen har bemærket, at hastigheden er sat ned til 80 kilometer i timen på samtlige de cirka 12,5 kilometer. Også selvom der ikke foregår vejarbejde på hele stykket på samme tid.  

Det har medført en del henvendelser til Vejdirektoratet med forslag om at differentiere hastighedsgrænsen alt efter, hvor der foregår vejarbejde.

Men beslutningen om den generelle hastighedsnedsættelse til 80 kilometer i timen er ikke tilfældig. Den skyldes hensyn til trafiksikkerheden, forklarer Vejdirektoratets projektleder Robin Højen Madsen.

”Som del af arbejdet forløber trafikken nu på smallere spor på hele strækningen; dette er for at skabe ensartet færdselsmønster fra begyndelsen, om end det forlænger rejsetiden for trafikanterne med nogle minutter. På denne måde skabes en vanekørsel hos pendlere, som ellers dag for dag vil opleve at selve arbejdsstedet flytter sig ganske meget og vil kunne blive overrasket og risikere uheld. Derfor er hastighedsgrænsen nedsat til 80 kilometer i timen på hele strækningen,” siger Robin Højen Madsen.
Man skal heller ikke lade sig narre af, at man ikke kan se konstant anlægsarbejde på alle de 12,5 kilometer, når man kører forbi.

”Selvom der ikke foregår arbejde over samtlige 12,5 kilometer hele tiden, så foregår der alligevel punktvise arbejder over det hele. Det kan f.eks. være opsætning af kameramaster. Nogle af disse punktvise arbejder foregår desuden om natten, hvor mange trafikanter ikke ser dem,” siger Robin Højen Madsen.

”Overordnet kan vi sige, at der stort set aldrig vil være fuld aktivitet med arbejderne på hele strækningen på én gang. Men entreprenøren arbejder sig støt fra øst mod vest, og i løbet af de kommende måneder vil der efterhånden være aktivitet de fleste steder. Derfor håber vi på trafikanternes tålmodighed, også selvom der ikke lige ser ud til at ske noget på visse steder.”

Oprettet
23-05-2019.
Senest opdateret
23-05-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index