Søg

Ministeren har taget første spadestik på udbygningen af Fynske Motorvej

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har netop taget første spadestik på udbygningen af motorvejen på Vestfyn mellem Odense V. og Nørre Aaby.
06. maj 2019
​En feststemt minister, som ved hjælp af en gravko fra entreprenøren M.J. Eriksson flyttede et symbolsk læs jord et lille stykke. Det var omdrejningspunktet, da Vejdirektoratet mandag eftermiddag 6. maj markerede første spadestik på udbygningen af Fynske Motorvej mellem Odense V. og Nørre Aaby.


Ministeren bliver instrueret i brugen af gravemaskinen fra M.J. Eriksson.


Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen havde forinden holdt tale for de forsamlede, som blandt andre talte borgmestrene for Middelfart og Assens Kommune. I sin tale kom ministeren blandt andet ind på behovet for udbygningen af motorvejen fra fire til seks spor.

”Fynske Motorvej er en af Danmarks primære hovedfærdselsårer. Den binder simpelthen Danmark sammen fra øst til vest, og der er mange pendlere i hver retning. I perioden 2010 til 2018 steg årsdøgnstrafikken på Fynske Motorvej med 33 procent. Målt ved Lillebæltsbroen kører der i dag knap 80.000 biler i døgnet. Trafikken medfører stor trængsel – specielt i myldretiden – og det skal vi have gjort noget ved. Både af hensyn til de privatpersoner, der gerne vil hurtigst muligt frem og tilbage på arbejde, og for de forretningsdrivende, som er afhængig af en nem og effektiv transport af varer,” sagde Ole Birk Olesen. 

Strækningen mellem Odense V. og Nørre Aaby er cirka 25 kilometer lang. Projektteknisk er den delt op i to etaper. Første etape går fra Odense V. til Gribsvad. Det er her, at maskinerne går i jorden først, og etapen er efter planen udvidet til seks spor inden udgangen af 2020.


Vejdirektoratets anlægs- og driftsdirektør Michael Kirkfeldt byder velkommen til gæsterne, deriblandt Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Anden etape af udbygningen går fra Gribsvad til Nørre Aaby. Her starter anlægsarbejdet efter planen i begyndelsen af 2021 og varer til udgangen af 2022.

Oprettet
06-05-2019.
Senest opdateret
06-05-2019.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index